Stor nyhet til bassister

Marcus-Miller-bassene fra Sire kom på markedet i 2015, og det gikk ikke stille for seg. Det viste seg meget raskt at det hadde lykkes for det nye firmaet å produsere instrumenter på profesjonelt nivå, allerede fra starten av. Det skjedde i samarbeid med den verdenskjente bassisten Marcus Miller, som ikke bare ga navn til sin egen serie med basser - men som også deltok skikkelig aktivt i utviklingsarbeidet.

Marcus Miller er kjent for sitt samarbeid med kunstnere som jazzlegenden Miles Davis, Herbie Hancock, Luther Vandross og saksofonisten David Sanborn. Dette er musikere som kan få akkurat den bassisten de ønsker å spille med - og de har valgt Marcus Miller. Her er en liten smaksprøve på hvorfor...


Andregenerasjon er her med kule nyheter!

Nå har vi fått de nye Marcus-Miller-bassene fra Sire, og vi gleder oss allerede til å dele dem med kundene. Det er ikke småting som har skjedd i forbindelse med utviklingsarbeidet, hvor både Sire og Marcus Miller helt tydelig har lagt seg grundig i selen for å kunne stille opp med en serie som ingen andre produsenter kan komme i nærheten av, med hensyn til både kvalitet og pris. Alle de gode tingene er bevart i den nye serien, mens det virkelig er lagt trykk på noen av de kule funksjonene som gir fremtidens bassister noe å leke med!

Sire Marcus Miller har fremdeles aktiv elektronikk med den innebygde preampen på 18 v, men pickupene er nye på de fleste av modellene. De nye pickupene kan kjennes igjen på trykket "Sire x Marcus Miller", som står på fronten. De er utviklet på basis av en P-Bass fra 70-årene, som Marcus Miller mener er noe helt spesielt. Utviklingen har derfor skjelet kraftig til den bassen som allerede er brukt på svært mange innspillinger med store stjerner, og som Marcus Miller selv oppfatter som noe nær det perfekte.

Samtidig er Marcus Miller nettopp blitt tatt opp som nummer syv på Music Radars liste over de ti beste bassistene i verden ved utgangen av 2018.

Sires nye hals

Marcus-Miller-modellen har fått en kraftig oppdatering der det teller, og hvor du som musiker for alvor merker forskjellen. Se selv nærmere på oppdateringene her, for med unntak av "Vintage"-modellene, har alle bassene nå

  • Satenglakk på baksiden av halsen for bedre komfort og raskere spill
  • Bånd i størrelse Medium (mot før Small) - igjen for raskhet og komfort
  • 9,5 tommers radius på selve gripebrettet etter ønske fra kundene. Det gir en mer "solid" følelse når man spiller på bassen, og det blir lettere å bende tonene.
  • Gripebretteet på modellene V7, P7 og M7, som før var med palisander (Rosewood), blir nå med ibenholt som er en litt hardede tresort, med en flott, mørk glød, og som kan fraktes over landegrenser uten trøbbel med CITES-konvensjonen eller andre ubehageligheter
  • Avrundede kanter på gripebrettet for den der behagelige følelsen av at instrumentet er spillt inn.

Andre forbedringer fra Sire

Det er masse snadder på de nye modellene, men la meg især fremheve disse lekkerbisknene:

  •  De nye pickupene er seriøst kule! Du gjenkjenner dem på logoen ”Sire x Marcus Miller”
  •  Også femstrengete basser kommer nå med pickup-guard
  •  Alle lokk og deksler på baksiden av instrumentet skiftes fra plast til elegante, håndlagde deksler i lakkert asketre!
  •  Du kan raskt se på serienummeret bak på hodet om du har tak i et eksemplar av 2. generasjon, fordi serienumrene starter med "2N"!

Kjerneproduktet V7 Vintage beholder naturligvis sine vintagespesifikasjoner i form av halsen med en radius på 7,25 tommer, smallere bånd og glanslakkering bakpå halsen.

5-strenget eller båndløs?

Hvis du har hang til det dypeste dype eller foretreker en båndløs bass levert med de beste flatwound-strenger du kan forestille deg, så er det også her gode nyheter til deg: Alle de nye modellene fås i båndløse eller femstrengete utgaver!

... og nå følger det også med pickup-guard til de femstrengete. Hvis du er i tvil om hva en pickup-guard er, så se klippet ovenfor med Marcus Miller. Det er metallbøylen over hans bridge-pickup, som både beskytter pickupen hvis man spiller med plekter, eller kan brukes til å hvile fingrene på hvis man spiller med "anchor", altså hviler tommelfingeren eller håndroden på bassen.
Hvis du vil vite mer om Sire

Firmaet har en veldig interessant historie, og har blitt til ut fra et konsept om å kunne tilby sluttbrukeren - musikeren - det beste, uten at prisen trenger å være skyhøy. Kretsen bak Sire er selv musikere og gamle bandkolleger, og de har ønsket å gi musikeren best mulig utgangspunkt ved å dra fordel av moderne teknologi - både i selve instrumentet og under byggingen.

Du kan lese hele historien om Sire og deres samarbeide med Marcus Miller på firmaets egen nettside ved å klikke her! Og her er en presentasjonsvideo fra Sire, hvor de blant annet forteller at Sires basser er de som anmeldes oftest på YouTube.


Prøv dem hos DanMusikk på Rugvenget 1 i Grenaa, Danmark dersom du kommer forbi, eller finn dem på vår nettside ved å trykke her.

...og husk så bare at "Bass is the bacon of all music!"