Ukulele

Ukulelen er søt og sjarmerende, og så har den fått en slags renessanse de senere årene. Det er ingen tvil om at du selv har hørt den på radio, hvor den blant annet spilles av Jason Mraz på noen av hans hypermodene hits. Sjekk ut selv her, hvor det faktisk ser ut til at han glemmer den på bordet da han drar hjemmefra – ca. 25 sekunder inn i videoen.


Ukulelen er et kult instrument å lære å spille, enten du allerede spiller et annet instrument eller er helt fersk innen musikk - og her er alle de argumentene du trenger...

Gode grunner til å spille ukulele

  • Den er rimelig i anskaffelse! Det koster ikke mye å komme i gang med å spille ukulele.
  • Du kan ha den med overalt - hva med for eksempel å ta en tur til stranden og underholde vennene der når dere ikke kan holde ut å bade mer?
  • Alle låter kan lett overføres til ukulele! Selv de mest komplekse akkorder kan "kokes ned" for å passe til ukulelens fire strenger, og som en liten ekstra gevinst blir låtene også lettere å spille - fordi en ukulele bare er... lett.
  • En ukulele klinger rett og slett godt! Du kan ikke unngå å bli i godt humør, når du hører dens imøtekommende klimpring!
  • Hvis du på forhånd spiller gitar, kan teknikken som du har slitt og jobbet for å lære lett overføres til ditt nye ukulelerepertoar...
  • Ukulelen er et enkelt instrument å gå til, og den er "imøtekommende" - slik å forstå at den ikke frastøter noen. Kanskje liker ikke bestemoren din særlig godt lyden av en fresende tungrock-gitar, mens ukulelen på den annen side får hennes grønne planter til å vokse og trives!
  • Tro det eller ei: En ukulele ER faktisk veldig lett å lære å spille på. Du når raskt et nivå hvor du kan spille hele låter, og slik underholde din familie eller dine venner.

Her gir Justin Sandecoe (hvis videoer på youtube.com har lært meg mye om min gitar) en rask innføring i ukulelens mysterier


Ukulelebonus

Du har sikkert aldri tenkt over det, men en ukulele er et av få instrumenter som du kan medbringe i håndbagasjen når du skal ut og fly! Så du kan praktisk talt ha uken din med over hele verden, uten at det koster ekstra hverken i hard valuta eller vanlig trøbbel og besvær...

Kjøp ukulelen din her

Du kan skaffe deg en ukulele hos DanMusikk.no ved å klikke her og se vårt store utvalg av fine instrumenter i alle prisklasser!

På systemet Fender Play kan du også lære en masse om ukulelen og lære å spille dine egne låter. Det er en koke sikker måte å komme raskt i gang på, og du får en lisens ved å klikke her!

... og skulle du ha bruk for inspirasjon, så sjekk DanGitars notebøker og undervisningsmateriale ved å klikke her!