Strengeskifte

Hvis du spiller gitar, kan du ikke unngå å skulle bytte strengene dine en gang i mellom, og hvis du ikke gjør dét, så la meg bare fortelle deg at det må du gjøre!

Her kan du bli med en tur bak kulissene når Gibsons "Master luthier", Jim DeCola, viser deg hvordan du best bytter strenger på en el-gitar. Han demonstrerer det grunnleggende og kommer med et par andre gode råd, som at du får hele tre forskjellige "omviklinger" å forholde deg til. Mitt beste råd er at du velger én av dem, og deretter aldri skjenker metodevalget så mye som en eneste liten tanke. Bare velg hvordan du selv vil gjøre det, og vær deretter konsekvent - så du får oppbygd noe rutine. Her er Jim


Sånn - nå kan du selv gjøre det for fremtiden! Det er for øvrig nært opp til samme teknikk hvis du skal gjøre det på en akustisk gitar - med bare noen få endringer, som for eksempel at du må sørge for å få strammet strengene godt opp mot broen på gitaren din, slik at de små, artige kulene i enden av strengene sitter tett inn mot gitarens lokk ("platen", som utgjør dens forside).

5 ting enhver ny gitarist bør vite

Først og fremst må du kjenne Rick Beato, men det gjør du sikkert allerede hvis du er vant til å lese mine skriverier her på disse sidene. Ellers kan du finne Youtube-kanalen hans ved å klikke akkurat her (åpner i nytt vindu).

Her er fem ting som du, i følge Rick Beato, må vite hvis du er fersk på gitaren!


Enkelt nok, ikke sant?