Nita Strauss

Nita Strauss er fremtiden når det handler om ekvilibristisk gitar innen tyngre rock - og så er hun kvinne! Hun er et av de etterhvert mange og tydelige eksempler på at gitaren er for alle, og hun utfolder seg i en verden hvor kvinnene tradisjonelt ikke har vært særlig godt representert - heavyrock!

Se selv her hva hun er i stand til, på første single-slipp fra plata Controlled Chaos, som kommer 16. november 2018 - her er den offisielle videoen til "Our Most Desperate Hour".


Nita Strauss i få ord

  • hun er født 7. desember 1986 i Los Angeles
  • brøt gjennom med det kvinnelige hyllestbandet "The Iron Maidens", som spillte cover-låter av heavygiganten Iron Maiden
  • har siden 2014 spilt i bandet til legenden Alice Cooper
  • har i 2018 lansert sin Ibanez signaturmodell kallt ”Jiva”
  • utkommer 16. november 2018 med sitt første soloutspill, Controlled Chaos
  • har opptrådt som nummer en på Gitar Worlds liste over kivnnelige gitarister enhver bør kjenne!

Alice Cooper

De fleste kjenner Alice Cooper, som er en levende heayy-metal-legende. Han har nylig uttalt om Nita Strauss at hun ligner en fotomodell og spiller gitar som Eddie Van Halen. Her er en smaksprøve på hva som skjer når Nita går på scenen med Alices band


Jenter på gitar

Nita har nylig gitt et ekslusivt intervju til tungrock-nyhetssiden Metall Injection, som nå ligger på YouYube. I intervjuet kommer hun blant annet inn på at stadig flere jenter spiller gitar, og i stadig større omfang dukker opp på scenene over hele verden. Om det forteller hun blant annet at hun synes det er en riktig kul utvikling, fordi det etter hennes oppfattning gjennom mange år ikke har vært normalt å være en kvinnelig gitarist. Men etter Nita Strauss' oppfattning begynner det nå for alvor å skje noe med hensyn til kvinnelige gitarister.

På spørsmål om hun synes at likestillingen vinner frem i 2018, svarer hun at det har tross alt skjedd det at hun ikke lenger oppfattes som et "bizart" fenomen som kvinnelig gitarist, men at det er langt fram til en lik fordeling av mannlige og kvinnelige gitarister - hvis det da noensinne blir sånn. Med utgangspunkt i en workshop hun om kvelden skal holde i Guitar Centre i New York, gjetter hun på at kjønnsfordelingen til et slikt arrangement kanskje er ca. 90 prosent menn mot 10 prosent kvinner, men at det for ganske få år siden kanskje var nærmere 99 mot 1. Du kan se intervjuet her.


Legg merke til intervjuerens konklusjon omkring 4:05: "More women in metall"!

Jenter i tungrock

Med utgangspunkt i sin egen kommende utgivelse av Controlled Chaos, gir Nita Strauss også uttrykk for at hun håper å åpne noen dører til heavy-verdenen. Selv har hun alltid vært interesset i skrikende vokaler, pumpebass og doble basstrommer, og hun håper at noen gitarinteresserte, og kanskje til og med flere kvinner, vil få øynene opp for en sjanger de kanskje ikke selv ville søkt mot instinktivt.

Nita Strauss sier selv at albumet spenner fra det lyse og fine til det aggressive og mørke - og fra fredfylt til kaostisk. Albumet gir på den måten lytteren et innblikk i hennes personlighet og musikalitet.