Stor nyhet fra Taylor

Du har kanskje allerede sett dem i vårt nyhetsbrev eller andre steder på nettsiden vår. På den enorme messen Winter NAMM 2019 i slutten av januar, lanserte Taylor noen nye modeller som vi har gledet oss veldig til å prøve her på DanMusikk.no. Det dreier seg om gitarer i Taylors vante kvalitet og detaljeringsgrad, og så har de én avgjørende detalj som er helt ny for Taylors vedkommende.

Grand Pacific

Etter mange års forskning har Taylor igjen lansert et blinkskudd av stort format: Grand Pacific!

Grand Pacific er en serie gitarer med avrundede "skuldre" ("slope shoulder"), hvilket vil si at gitarkroppen er mer avrundet og myk i formene på den delen som vender mot halsen. Ifølge Taylors geni av en sjef-utvikler, Andy Powers, gir det en helt annen klang enn man er vant til, og bevarer en god dypde i tonen mens man samtidig oppnår en mer veldefinert og avbalansert lyd - særlig i bassen. Andy Powers mener at en dreadnought-gitar gjerne kan bli litt for buldrende i bassfrekvensene, og det gjør han noe med i Grand-Pacific-serien, som han selv forteller om her


... og selv om Andy sier at arbeidsprosessen tok utgangspunkt i gamle bluegrass-plater, så er det ferdige instrumentet langt mer allsidig enn nettopp det! Det er snakk om kvalitetsinstrumenter som kan brukes til nær sagt hva som helst, som Andy også forteller om ca. 6 minutter inne i klippet.

V-Class-avstiving

For Grand Pacifics vedkommende startet det hele med V-Class avstiving - eller skal man si at V-Class-avstiving startet med Grand Pacific? Døm selv ut fra Andys utsagn i videoen ovenfor. Under alle omstendigheter sier han i hvert fall at Grand Pacifics kroppsform er den han opprinnelig hadde i tankene da han begynte med å utvikle V-Class-spantene.

V-Class er Taylors helt nye (2018) måte å lage avstiving under gitarlokket på. Der hvor det mest brukte er en form for X-avstiving, hvor spantene ligger i en slags "X", har V-Class en annen form som gir et helt annet volum og mer definerte toner. Noe av det mest overraskende er nok at V-Class, ifølge Taylor og noen av deres artister, gir en bedre intonasjon - altså at gitaren spiller renere toner og holder stemmingen bedre på grunn av V-Class-spantene.

Grand Pacific og V-Class hos DanMusikk.no

Vi får naturligvis også de nye modellene inn på lager, og du kan allerede finne noen av dem ved å klikke her. Sjekk det ut løpende, for vi utvider hele tiden sortimentet! For tiden jobber vi mye med Grand Pacific 317e, 517e Builder's Edition og 717e Builder's Edition, som magasinet "Guitar" her demonstrerer.


Legg særlig merke til de to "Builder's Edition"-gitarene med sine avrundede trebindinger, compound carve neck og annet snadder!

For alle tre gitarers vedkommende er det for øvrig "e"-modellene vi tilbyr. Det vil si at de er halvakustiske og utstyrt med pickupsystemet Taylor Expression System 2, som gir en fantastisk lyd og mulighet for å tilpasse klangen med tone og blend. Det er en langt mer nyansert pickup-type enn man typisk er vant til fra halvakustiske gitarer.

...og hvis du gjerne vil se våre øvrige Taylor-gitarer, så finner du dem alle sammen ved å klikke her.