Mark Tremonti

Mark Tremonti trenger nok ikke noen nærmere introduksjon hvis du liker Alter Bridge - eller kanskje har du hørt ham i det mer pop-ete rockebandet Creed. Mark er en moderne gitarhelt med alt det innebærer, og ut fra intervjuer og videomateriale å dømme også en flink og sympatisk fyr. Du kan få et inntrykk av Mark Tremonti og hans forhold til utstyr og gitarer i nedenstående klipp, som er en "Rig Rundown" fra magasinet Premier Guitar. Den gitaren det hele kommer til å handle om her nedenunder, vises frem på rundt 04:14 i filmen.
Han er født i 1974 og er dermed i skrivende stund 44 år gammel. Han er som nevnt mest kjent for å være lead-gitarist i Alter Bridge, og før det hadde han samme jobb i bandet Creed, hvorav de fleste av medlemmene nå er med i Alter Bridge. Alter Bridge er et av den hardere rockens største band akkurat for øyeblikket, og sangeren i bandet, Myles Kennedy, jobber på fritiden sammen med Slash. Myles Kennedy kom for øvrig for noen år siden i betraktning som sanger til en slags gjenforening av det legendariske rockebandet Led Zeppelin, som av forskjellige årsaker ikke ble til noe.

Mark Tremonti fikk sin første gitar som 11-åring, men før musikkarrieren tok fart for alvor, rakk han å fullføre et universitetsstudium innen finans, og å arbeide som kokk i den amerikanske kjeden Chili's, hvor han lagde mexikansk mat. Men allerede som 23-åring fikk Tremonti suksess med Creed, da deres debutalbum solgte mer enn seks millioner eksemplarer og innbrakte dem flere topplasseringer på hitlistene.

Fra 2004 har Mark Tremonti vært en del av Alter Bridge, som har utgitt fem studioalbum med hits som "Watch over You" og "Blackbird", og bandet gjør ingen hemmelighet av at de er på vei i studio igjen i starten av 2019. Han har også utgitt flere soloalbum innenfor en sjanger som best betegnes som hard rock, eller kanskje til og med Heavy Metal.

Mark Tremonti er for øvrig gift, har to sønner og bor i Florida. Bonusinfo: Etter eget utsagn spiller han ALDRI i vanlig, standard E-tuning. Bonus 2: Gitaren som vises rundt 6-7 minutter i videoen er ikke lengre eneste PRS med omvendt hode - den nye John Mayer Silver Sky har også et omvendt hode.

Tremonti og PRS

Mark Tremonti har sin egen signaturgitar fra det amerikanske merket Paul Reed Smith, og som han forteller ovenfor, er han bare den andre artisten (etter Carlos Santana) som fikk laget en signaturmodell hos firmaet, etter at kontakten først kom i stand mot slutten av 00-årene. Det er tale om en single-cut-gitar á la Gibsons Les Paul - den første single-cut-modellen fra PRS. Den fås både i PRS' amerikanskbygde serie, og som SE-utgave bygd i Korea, men fremdeles av veldig, veldig høy kvalitet. Gitaren tar sitt utgangspunkt i tyngre rock, men den er fremdeles et allsidig instrument som kan kunne brukes i mange forskjellige lydscenarioer, fordi Tremonti selv er veldig allsidig.

Her er et lite klipp hvor du kan lære mer om den kule, grå/svarte gitaren, og du kan også kjøpe den hos DanMusikk.no ved å klikke her - linken åpner i et nytt vindu så du ikke skal gå glipp av filmene på siden...


Joe Fenton

Da Mark Tremonti sammen med PRS Guitars skapte Tremontis signaturgitar, ble kunstneren Joe Fenton på Mark Tremontis oppfordring hyret inn til å skape en unik utgave av gitaren, som kun finnes i det ene eksemplaret. Hvordan det gikk til, kan du se på videoen her nedenfor, hvor lydsporet for øvrig er Alter Bridges hit "Blackbird", som for et par år siden ble kåret av Ultimate-gitar.com sine lesere til å ha den beste gitarsoloen noensinne. Soloen er delt mellom Mark Tremonti og Myles Kennedy - i hvert fall når de spiller den live.


Det er vanskelig å forklare hvorfor, men den cirka 8 minutter lange videoen fanget i hvert fall undertegnede usle skribent. Jeg kunne ikke lukke vinduet og surfe videre før jeg hadde sett den til siste slutt. Det er noe fascinerende over den grundig tilrettelagte utsmykningen av et perfekt instrument. Avgjør selv om du er enig!?

Joe Fenton er kunstutdannet fra Wimbledon College of Art i London, og er født i 1971. Han arbeider mye i svart/hvit og med grafit, akryl og blekk, som det også kan ses under utsmykningen av gitaren. Det er noe klassisk, kristen kulturarv over noen av dekorasjonene, mens det også anes nyere og mer moderne inspirasjonskilder. Avstanden til et mere Heavy-Metal-inspirert bildespråk er ikke stor, så gitaren og Joe Fentons univers passer på en eller annen måte riktig godt til Mark Tremonti, som for øvrig ikke bekjenner seg til noen eksisterende, offiselle trosretninger, men selv sier at han tror på Gud.

Paul Reed Smith Guitars hos DanMusikk.no

Du kan se flere av vår raffe PRS-SE-gitarer ved å klikke her... Jeg skal helt sikkert ha en selv, men først må jeg bare komme meg over julens utskeielser, OG ha besluttet om det skal være en Tremonti, en Zach Myers eller en Custom 24 i Whale Blue...

Bonus - Alter Bridge live

Ja, hvorfor ikke rett og slett nyte Alter Bridge, nå da vi er i gang? Det så sånn her ut da de trykket av på festivalen Rock in Rio i 2017!!!