Boss-Katana-forsterkere

Katana-serien fra Boss har gått sin triumfgang over hele verden. Det er bred enighet om at Boss har truffet blink med design, funksjoner og alternativer.

Boss

Videre ser man at Boss også er flinke til å komme med oppdateringer til den eksisterende produktlinjen, som nå altså har nådd versjon 3. Det er gode grunner til å oppdatere forsterkeren, og det er faktisk ikke vanskelig, så les bare på.

Katana v.3


Mot slutten av høsten annonserte Boss at de var på vei med en versjon av systemprogramvaren som skulle bli utgitt 21. desember. Boss er en del av Roland, som er et japansk selskap, og det betyr at ting fungerer og at de gjør som lovet, så programvaren var på gaten som annonsert - til tiden!

Selvfølgelig inneholder den nye generasjonen av programvaren forskjellige forbedringer og feilrettinger, som oppdateringer ofte gjør, men det er mer under overflaten.

Tre nye og kule effekter fra Boss' imponerende bakkatalog
Full valgfrihet når det gjelder hvilke effektparametre som skal styres på forsterkeren
Full stereo lydsupport via USB-tilkobling fra Katana-modellene utstyrt med USB
Evne til å støtte tre valgte effektparametre for hver ekspresjonspedal - men du må ha fotbryteren Boss GA-FC for å dra full nytte av denne funksjonen.

De nye effektene er ikke tilfeldig valgt, og dette er til og med meget kjente og populære maskiner fra Boss, som nå er med i den gratis oppdateringen, slik at eiere av Katana i fremtiden vil ha enda bedre muligheter for å uttrykke seg digitalt. Se selv her:

Boss' klassiske kraftmotor DC-30, som er en analog boks med valg mellom høy kvalitet på kor og ekko.
Den grafiske equalizeren GE-10, som er en velkjent effektpedal med grafisk equalizer fra Boss. Den kan settes inn hvor du ønsker i signalkjeden for de enkelte patchene/ forhåndsinnstillingene, og du kan til og med velge å bruke den globalt - på tvers av alle forhåndsinnstillinger - for eksempel for å tilpasse lyden til kveldens konsertlokale.
Boss Classic Wah 95E, som er en wah som har blitt brukt av noen av de største rockestjernene, som gode gamle Eddie Van Halen.

Du kan se en detaljert demonstrasjon av den nye programvaren her


Slik oppdaterer du Katana

Uansett hvilken Katana du har, er det veldig enkelt å oppdatere. Begynn å laste ned den nye programvaren hos Boss på deres egen hjemmeside (muligens ved å klikke her), og vær oppmerksom på at en ny versjon av den tilhørende programvaren, Tone Studio for PC eller Mac, også vil kunne justere i de dypere innstillingene til forsterkeren.

Resten av prosedyren er forklart her på engelsk av "The Guitar Geek", som er ganske glad i Katana-forsterkere!


Det er enkelt nok - og det virker - men la meg for ordens skyld bare påpeke at du står helt alene dersom du stjeler den i løpet av prosessen, og dermed ikke kan gjøre meg eller DanGuitar.no ansvarlig for problemene... det er det som står med smiley og alt det der ...

Kjøp deg selv en Katana

Hvis du ikke allerede har en, kan du kjøpe den fra oss ved å klikke her! Det er opptil flere fete modeller å velge mellom - fra den store 212eren med 100 Watt eksos gjennom to 12-tommers enheter, til den lille, mobile Katana Air med innebygd trådløs tilkobling og muligheten for batteridrift - eller seriens minste, Katana Mini.