Rask levering
30 dagers returrett
MVA og toll er inklusivt når du handler hos oss

Fender Standard Jazz Bass, RW, BLK el-bass sort

  • Den sorte klassikeren fra Fender med hvitt plekterbrett
  • Et instrument som holder hele karrieren
  • 2 pickupper med single-coil og knapper i vintage style
Les hele beskrivelsen
Farge
Utgått
Varenr.:FD-0146200506

Vi ønsker å tilby deg den beste service, så før vi sender din bass, vil den komme igjennom vår kvalitetskontroll.

Beskrivelse

  • Den sorte klassikeren fra Fender med hvitt plekterbrett
  • Et instrument som holder hele karrieren
  • 2 pickupper med single-coil og knapper i vintage style

Det var Leo Fender, som i 1951 konstruerte og bygde verdens første elektriske bassgitar, og hver elbass, som er laget siden da, inneholder designelementer, som kan føres tilbake til hans opprinnelige design. Men Leo Fender var aldri tilfreds, så i 1960 introduserte han en "deluxe-modell", som ble solgt under navnet Fender Jazz Bass. Jazz Bassens design var så vel gjennomtenkt, at det har endret seg veldig lite igjennom årene, så vår moderne Standard Jazz Bass fremstår i dag stort sett slik, som Leo Fender ønskede det.


Fender Standard Jazz Bass er en 4-strengs elbass med kropp i or, lønnehals og gripebrett i palisander. Da kroppen på en elbass er større enn en tilsvarende elgitar, kan det bety, at bassen kan ha en tendens til å være tung å stå med. For å motvirke dette har Fender bygget jazzbassen i or, som både er en veldig resonant tresort, og som bidrar med en flott tone - en egenskap, som mange vil sette pris på etter to eller tre timer på scenen. Dessuten er kroppen utført i et såkalt "offset waist" design, som gjør, at bassen ligger tettere inn til kroppen enn de fleste andre basser, noe som gir en mer behagelig spilleposisjon.

Paradoksalt nok var Leo Fender hverken gitarist eller bassist, så han visste ikke, at man ikke brukte lønn til datidens instrumenter, men noen ganger må det andre øyne til for å se muligheter, og Fenders valg av lønn som tresort for jazzbassen var så genialt, at de lyse lønnehalsene i dag er ett av Fenders kjennetegn. Standard Jazz Bass har en flott avbalansert lønnehals med en moderne "C"-halsprofil, som foretrekkes av langt de fleste bassister. Lønn tilfører litt klarhet til jazzbassens lyd og er litt "glattere" å spille på. Det gir bassen en vintage-karakter, som mange setter pris på.

Fenders tidlige elbasser hadde kun én pickup, men Fender innså, at det var nødvendig å gjøre jazzbassen mer allsidig og designede den derfor med to pickuper. Ikke nok med det, han utviklede også en helt ny pickup til jazzbassen, som hadde så klar og veldefinert en lyd, at den blev en av våre dagers mest kopierte pickuper. Standard Jazz Bass har den samme type single-coil Jazz Bass pickuper, som den opprinnelige Jazz Bass fra 1960 var utrustet med, men pickuprommet har blitt avskjermet, noe som gjør bassen mer støysvak både på scenen og i studio. De to pickupene styres av to individuelle volumkontroller og en felles tonekontroll. Det er således ikke noen pickupvelger, men Fender gir deg i stedet muligheten for å mikse lyden fra de to pickupene, noe som gir elbassen et bredere og mer allsidig toneområde.

Youtube thumbnail
Spille

Vi ønsker å tilby deg den beste service, så før vi sender din bass, vil den komme igjennom vår kvalitetskontroll.

Skriv din anmeldelse her

Anmeldelser (0)

Skriv ditt spørsmål her

Spørsmål (0)