Rask levering
30 dagers returrett
MVA og toll er inklusivt når du handler hos oss

Fender Standard Stratocaster, RW, BSB el-gitar brown sunburst

  • Med synkronisert tremolo og 3 single-coil pickupper
  • Gitaren har den legendariske Fender-lyden og det klassiske Stratocaster-utseendet
  • En veldig rimelig gitar som er produsert av Fender i Mexico
Les hele beskrivelsen
Farge
Utgått
Varenr.:FD-0144600532

Beskrivelse

  • Med synkronisert tremolo og 3 single-coil pickupper
  • Gitaren har den legendariske Fender-lyden og det klassiske Stratocaster-utseendet
  • En veldig rimelig gitar som er produsert av Fender i Mexico

Da Leo Fender i 1954 oppfant Stratocasteren kunne ingen ha visst, at det ville endre musikken for evigt. Elgitaren inntok med Stratocasteren en helt ny rolle i lydbildet og vakte for alvor oppmerksomhet med dens pågående klang og dens, den gang, ville og futuristiske utseende. Med Fenders Standard Stratocaster er vi tilbake til det grunnleggende design. En rask lønnhals, en komfortabel skåret kropp i or, tre single-coil pickupper og et standard synkronisert tremolo - det er her tradisjonen startede, og det er fremdeles den modell, som via sin overraskende spillbarhet og fantastiske tone driver gitarister til å utforske elgitarens univers.

Fender Standard Stratocaster har mange fortrinn, men det er tre ting, man må fokusere på: tremoloet, pickuppene og halsen.

Mens der ikke er noen ingen tvil om, at Leo Fenders gitardesigns var en fantastisk blanding av kunst og teknikk, så er det det feilaktig navngitte synkroniserte tremolo (det er faktisk et vibrato), som veldig vel kan ha vært hans mest inspirerte oppfinnelse. Med det kan du bøye toner eller enda hele akkorder opp eller ned uten, at gitaren går ut av stemning. Selvom Fender fortsatte med å forbedre tremoloet, så foretrekker mange gitarister det opprinnelige design, som forefinnes på Fender Standard Stratocaster. Likevel må man være oppmerksom på, at Standard Stratocaster kommer med et vintage tremolo med en mere massiv blokk, som bedre overfører strengens vibrasjon til kroppen, hvilket gir gitaren mere sustain og tone.

Den opprinnelige Stratocaster ble levert med tre pickupper, og det er derfor ingen overraskelse, at den grunnleggende konfigurasjon i dag er den samme, som den var i 1954. Så din nye Standard Stratocaster kommer fra fabrikken med tre standard Strat single-coil pickupper med keramiske magneter. I motsetning til 1950’erne og 1960-årene, hvor gitarister måtte rote med en tre-posisjons pickupskifter for å få den klassiske Fender tone, så leveres Standard Stratocaster i dag med en fem-posisjons pickupskifter, så du øyeblikkelig har adgang til alle de seie Strat toner.

Leo Fender var egentlig ikke en gitarist. Faktisk startede han sin karriere med å reparere radioer. Så han hadde ingen idé om, at gitarer ikke skulle ha lønnhalse. Men han oppdagede å lønnhalsen gir en mere briljant og klokkeklar klang til gitaren, hvilket gjør, at den fremstår tydeligere og mere pågående i lyden. Kombinert med et palisander gripebrett gir det en vindende kombinasjon som er langt den mest foretrukne blant gitarister. For å tilgodese den moderne gitarist leveres Standard Stratocaster i dag med en mere moderne "C" form lønn hals med polyester finisj i sateng.

Youtube thumbnail
Spille

Skriv din anmeldelse her

Anmeldelser (0)

Skriv ditt spørsmål her

Spørsmål (0)