Loading

Aguilar

Aguilar har på 25 år etablert seg solid og ettertrykkelig innen forsterkerutstyr for el-basser. Via overlegen designteknikk, produkt i toppkvalitet og en dyp dedikasjon til alle aspekter av el-basslyd, har Aguilar fått en stor fanskare verden over.

1 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

1 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Hvordan Aguilar startet

Dave Boonshoft arbeidet i 80-årene som studiomusiker i New York, men da det etterhvert knep med å skaffe jobber, besluttet han seg for å starte sitt eget studio og produksjonsselskap, Naked Music. På tross av hans mangeårige erfaring som studiomusiker, var det først da han selv satt bak mikserpulten at han ble bevisst på de forskjellige elementene som skaper en god basslyd, og han ble etterhvert mer og mer utilfreds med sitt eget utstyr. Han begynte slik at søke etter en person som kunne bygge en forforsterker til ham, som kunne gi ham den lyden som en forforsterker fra Neve eller Telefunken kunne levere. Han fikk i den forbindelse kontakt med Alex Aguilar, og de utviklet i fellesskap den forforsterkeren som vi i dag kjenner som den beryktede Aguilar DB 680. Dave Boonshoft og Alex Aguilar var så begeistret for sin kreasjon at de besluttet seg for å sette den i produksjon, og i 1995 stiftede Boonshoft og Aguilar det firmaet vi i dag kjenner som Aguilar Amplification.

Aguilar i dag

Det som begynte med Aguilar DB 680, har i våre dager endt opp med å bli et bredt spekter av fantastiske produkter. Aguilar lager i dag ikke bare forforsterkere, men også bassforsterkere, kabinetter, pickuper og  effektpedaler. Alt Aguilar-utstyr er utviklet og bygd etter de høyeste produksjonstandarder, og under mottoet "konstant forbedring" fortsetter Aguilar Amplification med å forskyve grensene for hvor bra en el-bass kan høres ut. Aguilar brukes i dag av bassister som John Patitucci (Chick Corea), Adam Clayton (U2), Paul Turner (Jamiroquai), Gary Willis og Martin Nielsen (Dizzy Mizz Lizzy).