Loading

Charvel

Med navn som Eddie Van Halen (Van Halen), Richie Sambora (Bon Jovi) og Randy Rhoass (Ozzy Osbourne) bak seg, fremstår Charvel den dag i dag som et sterkt og ikonisk gitarmerke med historie. Charvel ble skapt i løpet av 70-tallet, og bygde opp momentum og popularitet gjennom 80-årene pga. relasjonen til navnene ovenfor.

7 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

7 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Øyegodt

Charvel-gitarer er bl.a. kjente for en god kombinasjon av høy kvalitet og fett utseende. Tar du med en Charvel-gitar på scenen kan du være sikker på å bli lagt merke til og skille deg ut fra mengden – mange Charvel-gitarer finner du nemlig med kreativ grafikk, ubehandlede marmorhalser og mange andre innovative utsmykninger.

Kvalitet ligger i Charvels DNA

Charvel ble skapt av Wayne Charvel, som på begynnelsen av 70-tallet jobbet for Fender i tre år, hvoretter han startet "Charvels Guitar Repair" i 1974 hvor han reparerte Fender-gitarer med utløpt garanti og ga dem livet tilbake. Verkstedet hans fikk et godt rykte for både å yte reparasjoner av høy kvalitet og for de mulighetene de ga for oppgradering av gitarer med hans egne deler eller custom finish – han kjælte med instrumentene.

Markedskreftene kjemper

Grunnet Charvels etterspurte produkter var det derfor bare et spørsmål om tid før selskap fra Asia begynte å kopiere gitardelene for å selge dem langt rimeligere. Charvels mottrekk var å bygge hele gitarer fra bunnen av. Disse ble konstruert med trekomponenter outsourcet til Mesa Boogie og Schecter for bygging av gitarkropper, i kombinasjon med forskjellige ettermarkedskomponenter – hvorav en del etter sigende stammer fra de samme asiatiske selskapene som i første omgang stengte ned Wayne Charvels første forretning. Sånn vendte altså Charvel fiasko til suksess, men beholdt fortsatt sin opprinnelige DNA med egne gitardeler av høy kvalitet.

Superstrat

Mot slutten av 70-årene gjorde Charvel sine fornyede design av Fenders Stratocaster veldig populære. Disse fornyede designene bestod ofte av en strat-kropp, med én enkelt humbucker satt nederst, samt et Fender-lignende tremolo-bro-system. Dette moderniserte Stratocaster-designet blir kjent som en Superstrat-gitar – og nettopp denne typen gitar var spesielt egnet for tungrock, som var ytterst populært på den tiden. Dette produktet er kjernen i Charvel, og de har den dag i dag blitt satt i strømlinjeformet produksjon og blitt forfinet til sitt eget produkt, til forskjell fra den gangen da Wanye Charvel bare tilpasset kundenes gitarer etter deres ønsker.

Wayne Charvel selger til Grover Jackson

I 1978 selger Wayne Charvel sin gitarforretning til Grover Jackson som tar forretningen inn i en ny æra, hvor det i tillegg til kvaliteten på gitarene også skal jobbes med den estetiske rockstar-faktoren – her samarbeides det bl.a. med Randy Rhoass fra Ozzy Osbournes daværende band.

Fender kjøper Charvel

I 2002 blir Charvel solgt til Fender, og Charvel-merket går inn i nok en ny æra, hvor Fender forsøker å bringe tilbake det opprinnelige DNAet i Charvel. De lanserer ”San Dimas”-modellserien, som er en serie av amerikansk-produserte gitarer i høy kvalitet, og de åpner en custom shop. Her er service igjen satt i fokus, og du kan som kunde få Charvel til å produsere og tilpasse den perfekte gitaren til deg.