Loading

Elixir

Elixir er en amerikansk produsent av strenger til gitar, bass, banjo og mandolin som blir grunnlagt i 1995. Men vi må helt tilbake til 1958 for å få hele historien om Elixir. Etter å ha jobbet med forskning innenfor flourpolymerer i 16 år, beslutter Bill Gore seg for å si opp jobben sin hos Dupont og starte sin egen bedrift. Han setter seg fore å utvikle en ny prosess for isolering av elektriske ledninger ved å bruke polytetrafluorethylen (PTFE), og det fører til en rekke skjellsettende oppfinnelser som gjør at Gore utvikler seg til å være en av de ledende bedriftene innen bruken av PTFE i dag.

I forbindelse med forskning og utvikling innen PTFE, bruker Gore gitarstrenger til å teste nye materialer på. De belagte gitarstrengene fungerer ganske godt til formålet, men de lyder forferdelig som gitarstrenger, og da det befinner seg et par gitarister blant forskerne, så tar de initiativ til å forsøke å lage en belagt streng som rent faktisk også kan klinge bra.

3 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

3 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Elixir går videnskapelig tilverks

De starter med å analysere deres yndlingsgitarstrenger for å etablere en målestokk for den lydkvaliteten som de søker å oppnå. Med en dynamisk signalanalysator studerer de toner og måler frekvenser og strengenes klangtid. De finner opp en maskin som kan simulere den naturlige slitasjen en gitarstreng er utsatt for ved normal bruk. Og de bruker høyhastighets-fotoutstyr for å studere beleggenes holdbarhet.

Teststrengene blir belagt med et utall forskjellige belegg, og de beste resultatene blir sendt ut til test blant 15000 gitarister. Denne lange prosessen resulterte i de første offisielle Elixir-prototyper som igjen ble sendt ut til til 5000 gitarister for ytterligere testing. Tilbakemeldinger fra teststrengene blir gjennomgått og evaluert, og etter en siste tilbakemelding og noen små rettelser har Elixir produsert den første belagte gitarstreng.

Elixir har siden 1995 utviklet og raffinert deres belagte strenger, og leverer i dag strenger til gitar, bass, mandolin og banjo med den originale Polyweb Coating, samt ultratynne Nanoweb-belagte strenger. Begge typer er produsert ut fra samme grunnleggende idé: Et mikroskopisk tynt og avansert polymerbelegg, som omgir strengen for å beskytte det mot korrosjon og skitt, uten at belegget har kontakt med det kritiske området mellom viklingene - der hvor klangen i gitarstrengen ligger. Elixir-strenger holder derfor tonen i lengre tid enn noen annen gitarstreng, slik at du må ikke bytte strenger så ofte og får mer vellyd ut av instrumentet ditt.