Loading

Evans

Evans Drumheads er en globalt anerkjent produsent av trommeskinn blant musikere, og de er bl.a. veldig kjente for å gå sine egne veier. Evans har funnet sin plass i markedet ved å vektlegge innovasjon og nytenking. De har bl.a. utviklet en rekke teknologier, herunder både Level 360 Technology™, Sound Shaping Technology (SST™) og EMAD. EMAD står for External Mountable Adjustable Damping. Som navnet hentyder, er det et system som kan endre en stortrommes lydkarakteristikk ved henholdsvis å montere og avmontere en ring av skum som demper vibrasjonen i basstrommen.

1 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

1 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Evans historie

Evans Drumheads har vært i musikkindustrien i mer enn 40 år. For flere tiår siden ble Evans pionerer innen produksjon og design av trommeskinn.
De fleste tenker nok ikke over det, men faktisk var det Evans som oppfant det syntetiske trommeskinnet (plast eller polyester) i 1956. Chick Evans var den første personen til å bruke polyesterfilm til å forme et trommeskinn med, hvilket resulterte i et vanntett trommeskinn som endret trommeverdenen for evig. Som det kan ses i historiske brev og dokumenter fra 50-årene var Chick’s bragd betydningsfull – han var uten tvil den første til å lage trommeskinn på denne måten, og dette ble derfor begynnelsen på det innovative DNA-et som fortsatt ses hos Evans i dag.

Evans er innovative

I 1995 kjøper D’Addario opp Evans fra daværende eier, Bob Beals, og produksjonen blir flyttet fra Dodge City i Kansas til Farmingdale i New York hvor det er forbedrete produksjonsfasiliteter. Her blir det foretatt mange forbedringer og forfinelser av Chick’s oppfinnelse. Evans blir strømlinjeformet og forsøker konstant å innovere måten å lage trommeskinn på. Evans er fortsatt den dag i dag fokusert på å skyve industrien i nye retninger, så det er ikke til å vite hva de finner på neste gang!