Loading

IK Multimedia

I tillegg til å være hjemsted for Ferrari, Pagani, Lamborghini og Maserati, så er Modena også hjemsted for en av musikkinstrumentbransjens ledende bedrifter, IK Multimedia.

I 1995 møtes to italienske ingeniører for å løse et problem de hadde støtt på i forbindelse med musikkproduksjon i studio. Kan det la seg gjøre å få lyden av klassisk, analogt opptaksutstyr ved å bruke en datamaskin? Eller: Kan man etterligne elektroniske kretsløp med DSP-algoritmer og mate et lydsignal gjennom en datamaskin og få den samme lyden?

1 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

1 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

De gjennombrytende DSP-algoritmer fra IK Multimedia

Svaret var ja, og det utstyret de emulerte var en vintage Abbey-Road-mikser - og dermed ble IK Multimedia født. Den første oppdagelsen fører til at IK Multimedia lanserer T-RackS - den første datamaskinbaserte mastering-løsning med analog-modellering, SampleTank - den første multi-timbrale, virtuelle instrumentutvidelsen og AmpliTube - den første gitarforsterker og effektutvidelsen som modellerer et komplett gitarforsterkeroppsett.

IK Multimedias motto er ”Musicians First”. For IK Multimedia betyr dette at deres primære ambisjon er å gjenskape klassiske, legendariske produkter i en digital verden, og gjøre dem lett tilgjengelige for alle musikere. IK Multimedias produkter skal derfor være enkle, inspirerende og prismessig overkommelige.