Loading

Music Man

Music Man ble grunnlagt i 1971 av Forrest White og Tom Walker. White hadde arbeidet for Fender siden 1954, dels som fabrikkssjef og senere som visepresident, og Tom Walker hadde i en årrekke vært salgsrepresentant for Fender. Walker kontakter Leo Fender som i 1965 hadde solgt Fender til CBS, og overtaler ham til å skyte inn penger i Music Man og delta som designer. Music Mans første produkt er en gitarforsterker, Music Man Sixty Five, og den etterfølges av en lang rekke Fender-designede forsterkere frem til 1976 hvor Music Man lanserer deres første bass, nemlig Music Man StingRay. StingRay er en 4-strenget bass med boltet hals og et karakteristisk 3 + 1 tuner-arrangement som eliminerer "døde flekker" på gripebrettet. StingRay er utrustet med én enkelt, stor humbucker-pickup, som er sammenkoblet med en to-bånds fast-frekvens-EQ. StingRay-bassen selger forholdsvis godt, og den får i 1978 følge av en 2-pickup-modell som Music Man kaller for Sabre. I 1979 forlater Fender Music Man for å danne G&L, og i 1984 er Music Man nær konkurs.

Det lykkes Ernie Ball å kjøpe Music Man, og Ernie Ball flytter Music Man til San Luis Obispo i California og gjenopptar byggingen av den suksessfulle Music Man StingRay. Ernie Ball sjangeriserer Music Man ved å lansere en rekke nye elgitar-modeller som stort sett alle sammen tar utgangspunkt i kjente gitarister. Music Man lanserer derfor Silhouette (1986), Steve Morse Signature (1987), Eddie Van Halen Signature/Axis-modell (1990), Albert Lee Signature (1993), Steve Lukather Signature (1993) og John Petrucci (1999). Music Man introduserer også en rekke nye el-basser, herunder StingRay 5 (1987), Sterling Bass (1993) og Bongo Bass (2003).

Vi kan ikke finne produkter, som matcher ditt valg

Finish og elektronikk fra Music Man

Det er to ting som gitarister og bassister verdsetter med Music Mans instrumenter: Det ene er avslutning og det andre er elektronikken. Lakken og kroppens avslutning er av en kvalitet som man ikke ser særlig ofte. Og halsene er laget med gunstock-olje og voks, hvilket gir Music Mans gitarer og basser en helt enestående spillefølelse. Elektronikken avhenger av modellen, men du får høykvalitets-pickuper fra verdens ledende pickup-produsenter eller Music Mans egen interne elektronikk, som er like imponerende. Spesielt Music Mans custom-humbuckere er legendariske for deres utsøkte detaljrikdom og imponerende gjennomslagskraft. Alle instrumenter leverer uovertruffen, støyfri lyd, takket være en grafit/acryl hulromslakkering og aluminiumbekledning på innsiden av plekterbrettet.