Loading

Shure

Shure er i dag en av musikkbransjens største produsenter av elektronisk utstyr. Shures virke strekker seg over en lang rekke områder, men omfatter hovedsaklig utvikling og bygging av mikrofoner, pickuper til platespillere, konferansesystemer, trådløse systemer, in-ear-monitorer og hodetelefoner. Shure-produkter har på tiårsvis vært kjent for kvalitet, pålitelighet og holdbarhet. Et renommé som ble grunnlagt under annen verdenskrig, da Shure var en av hovedleverandørene av hodetelefoner og mikrofoner til USAs hær, flåte og flyvåpen. Etter annen verdenskrig besluttet Shure å fortsette med å produsere utstyr etter militærets kvalitetsstandarder, og det har de holdt fast ved siden.

10 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

10 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Hvordan Shure begynte

Shure startet i 1925 i Chicago og beskjeftiget seg opprinnelig med å selge radiobyggesett til den amerikanske befolkningen. Shure vokser seg raskt stor, og allerede i 1928 beskjeftiger Shure over 70 medarbeidere. Omkring 1930 slutter elektronikkingeniøren Ralph Glover seg til Shure, og det skulle komme til å få avgjørende betydning for Shures utvikling. Ralph Glover blir den drivende kraften bak utviklingen av Shure-mikrofoner, og Shure blir i 30-årene den ene av fire amerikanske mikrofonprodusenter. I 1939 introduserer Shure mikrofonen Modell 55, som ble en av verdens mest anerkjente og lettgjenkjennelige mikrofoner.
40-årene og 50-årene blir tiår med stor fremgang for Shure. Det amerikanske militæret blir storforbruker av Shures mikrofoner og kjempenavn som Elvis, Sinatra og Patsy Cline bruker alle Shures karakteristiske Modell-55-mikrofon. Men Modell 55s suksess blir overtrumfet av mikrofonen Shure Unidyne III 545, som Shure lanserer i 1959. Shures rørformede 545-mikrofon ga brukeren en mer ensartet gjengivelse, og en vesentlig forbedret motstandsdyktighet overfor akustisk tilbakekobling (feedback). Dette ga lydmenn større kontroll over lyden, og gjorde det mulig å formidle tale og musikk til større folkemengder og større show. Unidyne IIIs banebrytende design fører i siste instans til de ikoniske SM57- og SM58-mikrofonene.
Shure har i mer enn 90 år vært synonymt med banebrytende mikrofonteknologi. Shure trives i dag som ledende firma i bransjen, ikke kun innen scene- og studiomikrofoner, men også innen forskjellige kommunikasjonsteknologier som trådløse systemer, hodetelefoner, in-ear-hodetelefoner og mobiltilbehør.