Loading

Art & Lutherie

Art & Lutherie er et Canadisk gitarmerke som hører hjemme i Godin-familien, som i tillegg til Art & Lutherie og Godin, også inkluderer Norman, Simon and Patrick, Seagull og La Patrie. Godin begynte å bygge gitarer i 1972 i La Patrie i Quebec, og i dag ligger hovedkontoret i Montreal mens de bygger instrumenter på seks fabrikker plassert på fire forskjellige steder - tre i Quebec og en i New Hampshire.

9 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

9 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Musikinstrumenter er et håndværk

Art & Lutheries instrumenter er alle håndlagde fra start til slutt. Filosofien bak Art & Lutherie er å ta de viktigste elementene fra de beste håndlagde gitarene, så som massive lokk, høy håndverksmessig kvalitet og vakre og utførlige lakkeringer, og bruke disse elementene for å produsere instrumenter med et uvanlig godt forhold mellom pris og kvalitet, priset slik at alle kan være med. Hver gitar fra Art & Lutherie er håndlaget i den lille byen Princeville i Québec i Canada, i et positivt og sikkert miljø med stort fokus på tone, detaljer og autentisk håndverk.

Kvalitet og bæredyktihet

En Art&Lutherie-gitar er bygd ut fra strenge, miljømessig bærekraftige krav. Alle Art&Lutherie-gitarer er laget med treverk til 95% fra canadiske skoger, og alt treverk som blir brukt er fra nedfallstrær. Det blir derfor kun i minimal grad felt trær i forbindelse med byggingen av et instrument fra Art & Lutherie. Dette gavner ikke kun de Canadiske skogene, men gir også regnskoger verden over en velfortjent pause.
Dessuten bestreber Art & Lutherie seg på løpende å redusere sin samlede miljøpåvirkning. Ved å ha fasiliteter som er drevet av vannkraft, og ved kun å bruke gjeninnvunnet tre og arbeide med skogbruk som har strenge gjenplantningskrav, er instrumenter fra Art & Lutherie noen av de mest bærekraftige instrumenter man i dag kan anskaffe seg.