Loading

Fender Squier

Jerome Bonaparte Squier livnærer seg i slutten av 1800-tallet som skomaker og bonde, mens han også bygger og reparerer fioliner. Hans fioliner blir i dag ansett for å være blandt de beste eksponenter for den amerikanske fiolinbyggertradisjonen, og en Squier-fiolin er i dag en ettertraktet og kostbar investering. De beste fiolinstrengene ble den gang laget i Europa, og Squier beslutter å forsøke seg med å lage sine egne håndspunnede strenger. Hans strenger blir så etterspurte at han på et tidspunkt produserer hele 1000 strenger om dagen. Han begynner også å lage banjo- og gitarstrenger, og hans strenger blir distribuert og solgt i hele USA. I 1930-årene begynner Squier å lage strenger til de nye elektriske instrumentene, og i 1950-årene leverer Squier strenger til Leo Fender og hans litt uvanlige, nye elektriske gitarer og basser. I 1963 blir Squier offisielt leverandør av Fender-strenger, og i starten av 1965 kjøper Fender opp Squier, kort tid før han tvinges til å selge Fender til CBS på grunn av sin sviktende helse. Squier fortsetter som strengefabrikkant frem til 1975, hvor CBS beslutter å selge strenger under Fender-navnet.

Vi kan ikke finne produkter, som matcher ditt valg

Det rimelige alternativ til Fender

I slutten av 70- og  starten av 80-årene er Fender utsatt for en voldsom konkurranse fra Japansk-produserte Fender-kopier, bl.a. fra Tokai, Greco og Fernandez. Og Fender beslutter å imøtekomme denne stigende konkurransen ved selv å påpegynne en produksjon i Japan. Fender inngår en avtale med Yamano Gakki (senere Epiphone), Kanda Shokai (Greco) og FujiGen, og kaster i 1982 de første Squier-gitarene inn på markedet.
Squier lager i dag strengeinstrumenter i Korea, Kina og Indonesia, hvor de bygger el-gitarer og el-basser som er basert på Fenders originale design.