Loading

Fender Precision Bass

Fender har sitt utspring i en forretning som Leo Fender grunnla i 1938 i Fullerton i California. Som utdannet elektrotekniker livnærte Fender seg ved å reparere radioer, platespillere, forsterkere, høyttalersystem, instrumentforsterkere samt salg og utleie av PA-systemer som Fender selv designet og bygde. Leo ble fasinert av de designfeil som datidens instrumentforsterkere hadde, og begynte selv å bygge og modifisere forsterkere. På begynnelsen av 40-tallet begynte så Fender å designe og selge sine egne musikkinstrument og forsterkere.

Fenders Precision Bass er en el-bass som på mange måter er enda mer revolusjonerende enn Telecasteren. Sammen med Precision-bassen lanseres Fender-Bassman-forsterkeren som ikke kun blir populær blant bassister, men som i like høy grad blir brukt av gitarister.

1 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

1 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Big Bands var gått av moten etter annen verdenskrig og ble avløst av små band som spillte boogie-woogie, rhythm & blues, western swing og honky-tonk. Bassistens den gang foretrukne instrument, kontrabassen, fikk i den forbindelse problemer da den var for stor og uhåndterlig, og den kunne ikke spille høyt nok til å den kunne følge med de nye elektriske instrumentene. Fender designet Precision-bassen med henblikk på å overkomme disse problemene. Med utgangspunkt i Telecasteren designer han i 1951 en 4 strengs el-bass som er utrustet med bånd, slik at bassisten kan treffe tonene lettere enn det var mulig på den båndløse kontrabassen, herav navnet "Precision". Precision-bassen leverer en mer solid og hardere tone en kontrabassen, hvilket passer perfekt i datidens populærmusikk.

I 1957 redesigner Fender Precision-bassen ut fra de erfaringene han har gjort seg med Stratocasteren som han lanserte i 1954. Precision-bassen får nå den formen vi kjenner i dag, med det klassiske ”Strat”-hodet, en rundere hals/kropp-samling og den splitcoil-p-bass-pickupen som Precision-bassen fremdeles er utrustet med den dag i dag. Deretter blir det i 1959 mulig å kjøpe Precision-basser med gripebrett i rosentre.

Fender lager i skrivende stund 19 forskjellige utgaver av Precision-bassen som alle tilbys i et utall fargevariasjoner.