Loading

Focusrite

Focusrite blir grunnlagt i 1985 av Rupert Neve, og en av de første oppgavene Focusrite får kommer fra George Martin som trenger nye mikrofon-forforsterkere og equalizere til den Neve-mikseren han bruker i Air Monserat studio. Resultatet blir det vi i dag kjenner som ISA 110, og George Martin ble så begeistret at han bestilte en ytterligere modifikasjon av Neve-pulten i Air London. ISA 110 etterfølges av ISA 130, en Comp/Limiter, De-Esser og Expander/Gate, og i 1988 utvikler Focusrite deres første miksepult, Focusrite Forte. Det blir kun solgt 2 stk. Focusrite Forte, hvor den ene havner i Master Rock Studios i London og den andre kjøpes av Electric Lady Studio hvor den brukes i mange år.

3 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

3 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Focusrite blir kjøpt opp

Focusrite blir i 1989 oppkjøpt av Soundcraft. Focusrite registrerer at det er voksende interesse for mikrofonforsterkere, EQ- og dynamikkenheter, og beslutter å følge opp den stigende interessen ved å utvikle en ny rekke eksterne moduler, slik at enhetene kunne brukes uavhengig av hvilken mikser som stod i studio. Dette ble starten på Focusrites RED-serie som Focusrite lanserer i 1993, og som etterfølges av BLUE- og GREEN-serien i 1996. PLATINUM-serien følger etter i 1998, og Focusrite begynner samtidig å lage plug-ins og maskinvare til den populære programvaren Pro Tools.
I 2004 blir Focusrite solgt til Novation, og Focusrite lanserer i 2005 de etterhvert allestedsnærværende Saffire-lydkortene. Focusrite hadde i 2001 vært med på å utvikle Mboks-lydkortet for Digidesign, og de brukte erfaringer herfra til å utvikle og forbedre Saffire-lydkortet. Saffire-seriens lydkort finnes i dag i mange forskjellige formater og utgaver, slik at enhver kan finne akkurat det lydkortet som passer til hans/hennes behov.