Loading

Laney

I 1967 spillte Lyndon Laney el-bass sammen med John Bonham og Robert Plant. Lyndon Laney var i den forbindelse temmelig utilfreds med det utstyret han spillte på, men han hadde ikke penger til å anskaffe seg nytt, så han besluttet å designe og utvikle sitt eget utstyr. Den på forhånd teknikkinteresserte Lyndon Laney brukte sin fars garasje som verksted, og uttenkte der en ny og annerledesklingende forsterker. Det ryktet seg blant musikere i Birmingham, og det lyktes ham å supplere sin inntekt ved å lage forsterkere på bestilling, bl.a. til en ung Tony Iommi som brukte en Laney-forsterker på Black Sabbaths debut-album. Tony Iommis bruk av gitarforsterkeren skaper en enorm interesse for Laney, og gjorde det mulig for Lyndon Laney å satse 100% på sin bedrift. I 1970 flytter Laney inn i nye lokaler i Birmingham, hvor Lyndon og hans medarbeidere fortrinnsvis bygger den Laney LA100BL-forsterkeren som Iommi hadde gjort så populær.

6 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

6 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Laney gir den harde lyd

Opp gjennom 70-årene jobbet Laney med forskjellige gitarforsterkerdesign, herunder AOR-forsterkeren som får mange fans blant tungrock-gitaristene - herunder Vinnie Moore, Warren Di Martini, Ace Frehley, Vinnie Vincent og George Lynch - som alle gjør flittig bruk av den hardt drevne Laney AOR. I 90-årene kommer det et brudd i musikken, og den alternative rocken får et større publikum, hvilket driver Laney til å levere et bredere og mer allsidig utvalg av gitarforsterkere - herunder den populære VC30-gitarforsterker og den svært roste Laney LC15.
I 2001 styrker Laney sin posisjon med den første Class-D-baserte bassforsterkeren, og Laney bygger nå også PA-høyttalere og gulvmonitorer.
Laney fortsetter i dag med å utvikle og fremstille utstyr som imøtekommer moderne musikeres behov og ønsker. Laneys Lionheart-gitarforsterkere leverer ekte Class-A-rørtone til den kresne gitaristen, mens AH-Freestyle tilbyr kompakte og transportvennlige lydløsninger til den mobile musikeren. Laney A-DUO er et bærbart og kompakt lydsystem til akustiske instrumenter og vokal, mens Laney Ironheart leverer funksjoner og egenskaper som er tilpasset den moderne studio-gitaristen. Alt sammen utviklet og uttenkt i Birmingham i England.