Loading

Line 6

Line6 ble grunnlagt av Marcus Ryle og Michel Doidic, som tidligere hadde vært med på å utvikle så kjente produkter som Alesis ADAT, Alesis Quadraverb og Alesis QuadraSynth, samt Digidesigns SampleCell. Etterhvert som digital signalbehandling i løpet av 80-årene ble mer og mer kraftfull og samtidig mer overkommelig, begynte de å utvikle DSP-baserte produkter til gitarister. I 1996 lanserte de verdens første digitale modelling-forsterker, AxSys 212, og i 1998 presenterte de oss for den banebrytende POD multi-effekt, som revolusjonerte musikkbransjen via dens fantastiske tone og den enkle måten man nå fikk mulighet for å ta opp gitar på. POD-en ble en enorm suksess for Line6, og Line6 videreutviklet og forbedredet den kontinuerlig opp gjennom de første tiårene. Den opprinnelige POD-en ble etterfulgt av POD 2.0 i 2000, og så fortsatte det med bl.a. en Bass POD, POD pro, POD XT, POD Floor, POD X3, POD HD m.m. Uansett om du var nybegynner eller profesjonell, så var det en POD som passet til dine behov. POD-en dannet også grunnlag for Line6s Spider-gitarforsterkere, som med sitt store utvalg av grunnlyder og vellydende effekter har vært blant de mest etterspurte gitarforsterkerne i verden de siste 20 årene.

4 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

4 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Verdens første modelling gitar fra Line 6

I 2002 lanserer Line6 verdens første modelling-gitar, Variax. Variax-en adskiller seg fra den typiske elektriske og akustiske gitar ved at den med sin interne elektronikk kan ta lyden fra hver individuelle streng, og bruke den for å replikere lyden av ikke bare spesifikke gitarmodeller eller -typer, men også andre strengeinstrumenter som f.eks. lyden av en banjo, en mandolin eller en sitar.
I 2008 kjøper Line6 seg inn i X2 Digital Wireless, og utvider deres sortiment til nå også å omfatte trådløse systemer for instrumenter og sang.
2015 blir året hvor Line6 presenterer oss for Helix. Helix representerer et stort spring fremover for digital gitarlyd, samt en helt ny måte å tenke på for gitarister og deres forhold til teknologi.
Line6 er i dag en del av Yamaha-familien, og den drivende kraften bak Yamaha Gitar Group som er et USA-basert, 100% eget datterselskap av Yamaha Corporation i Japan. Yamaha Gitar Group samler alle gruppene i Yamaha som beskjeftiger seg med utvikling av utstyr til gitar og bass, og Line6 har her fått en sentral rolle, ikke bare som Line6, men også som drivende kraft i utviklingen av Yamahas produkter.
Som Line6 selv sier det:
We’re proud of our history of pushing for new ideas that serve gitarists. We’re all about giving you access to the tools you need to create, perform and record in ways you never thought possible. We promise that we'll always take dramatic leaps so you can reach new heights with your music. That's our commitment to you, because in the end, we love being a part of making great music.6