Loading

Novation

Novation er utrolig god til å finne nye muligheter og kreative løsninger til den moderne musiker og produsent. De starter i England i 1992 med en transportabel, batteridrevet kontroller til Yamaha QY10, som så følges opp av en bass-synthesizer og et rytmeboks.
Novation finner i 2009 opp den tangentløse MIDI-kontrolleren Novation Launchpad, som via en 8 x 8 matrix med 64 store, opplyste pads kunne brukes til å utløse lyder, effekter, spor og andre parametre, først og fremst i forbindelse med programvaren Ableton Live. Launchpad var en av de første nettbaserte kontrollere som etterhvert har gått hen og blitt en uunnværlig del av den elektroniske musikkproduksjonen. Det er i øyeblikket 3 varianter av launchpaden: Launchpad, Launchpad Pro og Launchpad Mini.

1 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

1 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Novation lager en komplett serie

Launchpaden etterfølges av Launchkey, som er en serie av 25-, 49- og 61-tangenters MIDI-keyboard med opptil 50 kontrollfunksjoner og 16 anslagsfølsomme pads, som kan utløse lyder, klipp og scener i Ableton Live, så vel som at de kan styre diverse funksjoner i musikkproduksjonsprogramvare. Launchkey er et integrert programvare/maskinvare-instrument med 2 apper for iPad, samt V-Station & Bass Station synth-utvidelser for Mac og Windows.
Det er vanskelig å gjette på hva Novation finner på neste gang de presenterer oss for noe nytt, men vi kan være rimelig sikre på at uansett hva det blir, så vil det gjøre det enklere for oss å nå fra ide til resultat, og det vil gi oss nye muligheter for å utfolde oss kreativt.