Loading

Sigma

Ser man på Sigmas utvalg av westerngitarer, er det en slående likhet mellom Sigmas modeller og de utsøkte håndbygde instrumentene som C.F. Martin står for - fra modellnavnene til design og råmaterialer. Det er ikke tilfeldig, men det krever en forklaring.
Slutten av 1960-årene var en vanskelig tid for amerikanske gitarfabrikkanter. Japanske produsenter oversvømte markedet med instrumenter som var fremragende utført og som kostet vesentlig mindre enn tilsvarende amerikanske modeller. Disse gitarene truet i økende grad de amerikanske fabrikantenes dominans på markedet, og et par amerikanske bedrifter reagerte på denne utviklingen ved å starte deres egen produksjon av rimelige kvalitetsinstrumenter i Asia.

2 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

2 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

C.F. Martin: en firstmover som leder Sigma

En av de første fabrikkantene som tok dette skrittet var C.F. Martin. I 1970 grunnla Martin Sigma, og begynte å produsere kopiutgaver av egne håndbygde, amerikanske modeller. Martin ivaretok selv utdannelsen av personalet og innførte en krakilsk kvalitetskontroll, hvilket raskt gjorde Sigma til et verdenskjent merke når det dreiede seg om rimelige Asia-bygde western-gitarer. Sigma er i dag eid av tyske AMI, som suksessfullt fortsetter den tradisjonen som Martin etablerte for over 40 år siden.