Loading

Mandolin

Et strengeinstrument med fire doble strenger som har vært det Italienske favorittinstrumentet i mange år. Den stemmes som en fiolin, formes som en lutt, men i nyere tider har den fått en flat form som en gitar. Den kan også brukes i orkestre som utelukkende består av mandoliner, såkalte mandolin orkestrene.

Komponistens favoritt

Flere komponister fra det forbipasserte italienske musikkmiljø, som Antonio Vivaldi, har komponert musikk eksklusivt til mandolin. Det har også vært populært med mandolin kvartettene som består av to mandoliner, en mandola og en enkel gitar. De nevnte mandolin orkestre inkluderer medlemmer fra hele mandolin familien: mandolin, mandola, mando cello og mandobass.

Moderne formål

I nyere tid har mandolinen vært en fast del av rytmeseksjonen i mange bluegrass komposisjoner. I denne sammenhengen kan man nevne flere berømte mandolinister, men mest bemerkelsesverdig er trolig oppfinneren av bluegrass, amerikanske Bill Monroe. Fra amerikansk musikk og kultur ble instrumentet videreført til den europeiske musikkverden, hvor den har utbredt seg blant annet i de irske og engelske musikalske tradisjonene.

Mandolinens kjennetegn

Under produktbeskrivelser vil du se at vi er kjent med de viktigste komponentene og beste materialenet for en god mandolin. Ved å selv importere mandoliner er vi helt sikre på at vi gir deg den beste mandolinen til en konkurransedyktig pris. Du kan selv sjekke kvaliteten på lyden ved hjelp av de mange lydklippene, som du finner ved våre produkter.

Mange fordeler ved å hente

Er dette første gang du står overfor en mandolin i hendene eller er du øvd mandolinist, så kan vi gi deg råd om det beste kjøpet i forhold til dine ønsker. Utforsk alle de fine detaljene, eller ta en titt på vårt spennende utvalg av tilbehør. Uansett vil du oppleve en høy grad av service når du foretar kjøpet med oss.

Mandolin til mange

Hvis du tenker å begi deg på et profesjonelt samspill med mange andre mandolin entusiaster eller om du bare planlegger å glede deg med spill i fritiden. Våre varierende modeller har en imponerende og fyldig lyd, ente om du må ha en modell som kan kobles til forsterkeren eller om du rett og slett skal spille rent akustisk.

De ekstra fordelene

Når du gjør ditt kjøp hos oss, leverer vi med alle de forskjellige mandoliner både veske, plektre og ekstra strenger. Dessuten er du velkommen til å ta en titt videre og se om det kunne friste med noe av det andre tilbehøret som kan være avgjørende for en god mandolinist å eie.

Kvalitetskontroll

Før vi sender mandolinen til den aktuelle adresses, skal den gjennom vår skarpe kvalitetskontroll. Vi sikrer at elektronikken fungerer, stolen er riktig montert og at strengene er innstilt ordentlig. Når du har gjort ditt kjøp hos oss, så skal vi nok sørge for at mandolinen kommer trygt hjem til deg i løpet av kort tid.

De mange mulighetene

Hvis du etter denne beskrivelsen har fått interresen på plass til å kjøpe en mandolin, anbefaler vi deg å ta en nærmere titt på tilbehør til mandolin. Vi har kasser, strenger, lærebøker med tilhørende CD-er og instruksjons-DVDer for de som ønsker å lære å spille på den rette måten.

Vi gir deg aller best service:
Før utsending, forberedes alle våre mandoliner. Halsen og stolen blir justert, og strengene festet.