Loading

Munnspill

Munnspill er trolig et instrumentet mange har blitt kjent med i barndommen. Alle kan bruke et munnspill – enten til lek eller til det profesjonelle musikalske uttrykket. Vi kan tilby et variert utvalg, som kan dekke alle behov for munnspill!

Det lille munnspillet

Munnspillet stammer fra det kinesiske instrumentet shengen, og akkurat som trekkspill, som ble utviklet med munnspillet som grunnlag, danner munnspillet sine toner ved hjelp av en luftstrøm, som får en serie av små metalltunger til å vibrere. Munnspillet er også relatert til orgelet, og på tysk kalles et munnspill et munnorgel. Når du spiller munnspill, fungerer pusten din som en blåsebelg.

Munnspill er for alle aldre

For den som ønsker å komme i gang med å spille musikk, og som raskt vil ha det til å låte bra, er munnspill et utmerket instrument. Det er også bra for barn, og siden vi har munnspill i en veldig billig prisklasse, er det enkelt å gjøre instrumentet til en del av barnas lek. Munnspill kan være nettop det, der skaper en interesse for musikk, som senere kan utvikle seg til mere.

The Lonely Cowboy

Hvem husker ikke musikken fra Sergio Leones film «Once Upon A Time In The West» med Charles Bronson, som spiller munnspil? Med et munnspill, kan du lage din egen Western-stemning og leke Den Ensomme Cowboy, der rir inn i solnedgangen. Munnspillet kan tas med overalt og er lett å ta frem og øve på.

Den ultimate blues-stemning

Munnspill er muligens allerbest kjent som et blues-instrument. Liker du blues, er munnspillet et opplagt valg. Uansett hvilken bluessjanger du liker, vil du syns om et munnspill. Munnspil kan som blues-instrument fint stå alene, men det lyder også bra med akkompagnement fra f.eks en gitar.

Toots, Stevie og Dylan

Munnspill er kanskje ikke umiddelbart det instrumentet, vi forbinder med kjente musikere. Likevel er det flere eksempler på fantastiske musikere som gjorde munnspillet til deres kjennetegn. De mest kjente er kanskje Toots Thielemans innen jazzen, Stevie Wonder innen poppen og Bob Dylan innen folk-rocken.

To typer munnspill

Grunnleggende finnes det to forskjellige typer munnharmonika: det diatoniske, som er stemt i én toneart, og det kromatiske, der du kan spille alle 12 toner. Vi har et bredt utvalg av begge typer. Er du i tvil om hvilken type munnspill du skal velge, hjelper vi gjerne med råd og veiledning.

Masser av hjelp til nybegynneren

Er du nybegynner, har vi en rekke gode tilbud som kan hjelpe deg til å komme i gang. Hos oss kan du få en startpakke som inneholder både munnspill i C, hefte, CD og multimedia-program. Se også vårt store utvalg av lærebøker og DVD-er, som kan inspirere og utvikle deg og ditt spill.

Munnspill i alle prisklasser

Vårt store utvalg av munnspill gjør det mulig å finne akkurat det, som passer for dine behov. Vi har munnspill i nesten alle prisklasser – fra de enkle til de mer avanserte. Alle til veldig rimelige priser, slik at du får valuta for pengene!

Kjøp i dag

Kjøp munnspill i dag og du vil i løpet av noen få dager kunne underholde familien med blues-, pop- eller jazztoner. Med vår korte leveringstid på bare 2-4 dager er der ikke langt fra kjøp til spill og lek!