Loading

Klaver og Flygel

I denne kategorien finner du våre piano og flygler. Vi forhandler piano og flygler fra Ernest Krause, som er et over 150 år gammelt produsentmerke av piano og flygler i høy kvalitet, med røtter i Tyskland.

4 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

4 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Et akustisk piano eller flygel er på mange måter et nokså enkelt og gammeldags instrument. Det har hammere og strenger omgitt av et trekabinett. Tangentene er forbundet til hamrene slik at når du trykker på en tangent, så beveger hammeren seg og treffer strengene slik at de vibrerer og produserer lyd.

Skal det være et flygel eller et piano

Det finnes to typer akustiske piano: Flygelet og det opprettstående pianoet. Et flygel har ramme og strenger som ligger vannrett. Den har en lengre kropp og tar dermed større plass. Etter at du har slått an tangentene og løftet fingrene fra klaviaturet igjen, nullstiller tyngdekraften tangentene og bringer dem tilbake til sin hvilestilling.

Et opprettstående piano har strenger som løper loddrett. Det opprettstående pianoet er mye mer kompakt enn flygelet. Det opprettstående pianoet passer ofte godt til hus eller leiligheter, og er dermed ofte et mer bekvemt valg. Når fingrene dine flytter seg fra tangentene, nullstilles de via en fjærmekanisme som er utsatt for slitasje.

Hva betyr inharmonisitet?

Inharmonisitet er en annen faktor som skiller flygelet fra det opprettstående pianoet. Inharmonisitet er et uttrykk for hvor godt overtonene passer i forhold til grunntonen. En tone med lavere inharmonisitet er derfor mer presis. Flygelet har lengre strenger, noe som ikke bare gir en fyldigere tone, men også mindre inharmonisitet. Det opprettstående pianoet har kortere strenger og dermed mer inharmonisitet, hvilket fører til oktaver som samklinger mindre harmonisk. Men det betyr ikke at det opprettstående pianoet er dårligere. Det er mange andre ting som også kan bestemme klangen i et piano, som f.eks. materialkvaliteten og håndverket.

Kjøp ditt Ernest Krause piano eller flygel fra oss i dag

Vil du også være sikker på at du får riktig piano eller flygel? At det instrumentet du kjøper holder lenge, og gir ønsket effekt? Da har du kommet til riktig plass! DanMusikk er eksperter på alt som har med lyd, lys og instrumenter å gjøre. Vi har lang erfaring, og vet hvilke produkter og merker som er gode. Du kan føle deg trygg når du handler hos oss, og vi tilbyr kvalitetsgaranti på alle produktene du kan kjøpe her hos oss. Vi vil at du skal være glad! Og vi har også rask levering.