Rask levering
30 dagers returrett
MVA og toll er inklusivt når du handler hos oss

Taylor GTe Blacktop stålstrengsgitar

  • 6-strengs mini/reise stålstrengsgitar med innebygd mikrofonsystem
  • Grand-Theatre-kroppsform
  • Massivt sitkagranlokk med bunn og sider i valnøtt
Les hele beskrivelsen
Utgått
Varenr.:TL-GTE-BLACKTOP

Vi ønsker å tilby deg den beste service, så før vi sender din gitar, vil den komme igjennom vår kvalitetskontroll.

Beskrivelse

  • 6-strengs mini/reise stålstrengsgitar med innebygd mikrofonsystem
  • Grand-Theatre-kroppsform
  • Massivt sitkagranlokk med bunn og sider i valnøtt
  • Leveres inkl. original Taylor-kasse
  • Eucalyptus-gripebrett med 20 bånd

Taylor GTe Blacktop er en spennende ny tilføyelse til Taylors utvalg av akustisk-elektriske gitarer. GTe Black Top debuterer med en ny og mer kompakt kroppsform, som briljerer med en imøtekommende spillefølelse og en stødig akustisk klang.

GTe (Grand Theatre) har en nedskalert kropp basert på jumboformen, som Taylor henter fra Grand-Orchestra-modellen. Dens innvendige spantedesign er bygd på et nytt asymmetrisk avstivningsdesign som Taylor kaller C-Class. Denne nyutviklede konstruksjonen gir deg mange av de tonale fordelene man får med et V-Class-design i den mindre GT-kroppsformen. Du får derfor mer volum og en mer vedholdende klang, samtidig med at du får en forsterket bassrespons.

Kroppen er sammensatt av valnøtt i bunn og sider, mens lokket er utført i sitkagran. Lydhullet er utsmykket med en flott rosett i koatre med innlegg i italiensk akryl, og kroppen er lakkert i en supertynn, vannbasert matt finish. Halsen er utført i mahogni, med en strengelengde på 613 mm og en bredde ved første bånd på 43,65 mm. Gripebrettet er utført i eucalyptus med 20 bånd.

Det innebygde mikrofonsystemet Taylor Expression System 2 er et revolusjonerende pickup-design, som inneholder det nyeste innen Taylors forskning i akustisk gitarforsterkning. Sentralt i Expression System 2 befinner det seg en pickup som Taylor har plassert bak ved sadlen, og som har tre unikt plasserte og individuelt kalibrerte pickup-sensorer. Sensorenes plassering muliggjør en mer dynamisk formidling av gitarens akustisk lyd, og sammen med Taylors spesialdesignede forforsterker produserer dette systemet en ekstraordinær, livlig forsterket tone.

Piezo-elektriske pickuper har i tiårsvis vært plassert under gitarens sadel, hvilket er basert på den langvarige antakelsen at strengen og dens vibrasjon får sadelen til å "hoppe" opp og ned. Men Taylors elektronikklag, ledet av utvikleren David Hosler, oppdaget at den vertikale bevegelsen faktisk er sterkt begrenset, og at sadlen blir "låst" på grunn av strengenes nedovergående trykk. Derfor reagerer en tradisjonell undersadel-pickup ofte med en lyd som kan karakteriseres som tynn, sprø, eller syntetisk, særlig når man spiller aggressivt på gitaren.

Sadelens naturlige bevegelse er faktisk frem og tilbake som en pendel. Denne åpenbaringen førte Taylors designteam til å flytte pickupen for å plassere den bakom sadelen. Den nye posisjoneringen gjør det mulig for krystallene i pickupen å reagere mer naturlig på gitarens energi. De tre pickup-sensorene er installert bak sadelen, gjennom broen, med tre små umbraco-skruer som kalibrerer plasseringen av sensorer i forhold til sadelen.

Expression System 2 har de samme lydstyrke- og tonekontrollfunksjonene som på det originale Expression-systemet. Det vil si at du får volum-, bass- og diskantkontroller, samt fasekontakt. Men systemet har en litt annen forsterkningsstruktur som gjør at signalet blir rundt 25 prosent kraftigere, veldig likt det signalet du får fra andre pickuper. Dette gjør Taylor GTe Blacktop til et plug-and-play-vennlig instrument som gitarister og lydmenn enkelt kan arbeide med.

Youtube thumbnail
Spille

Vi ønsker å tilby deg den beste service, så før vi sender din gitar, vil den komme igjennom vår kvalitetskontroll.

Skriv din anmeldelse her

Anmeldelser (0)

Skriv ditt spørsmål her

Spørsmål (0)