Loading

Allen & Heath

Allen & Heath er et engelsk firma hvis primære kompetanse ligger innen produksjon av studio- og scene-miksere i høy kvalitet. Allen & Heath ble grunnlagt i 1969 av Andy Bereza og Steve Batiste, og beskjeftiget seg i starten med å designe og bygge miksere til den engelske musikk-scenen. Bl.a. brukte Genesis, The Who, Bee Gees og Pink Floyd alle sammen miksere som var uttenkt og laget av Allen & Heath. Den kvadrofoniske MOD1-mikseren, som Alan Parsons brukte til Pink Floyds live-konserter, herunder Live at Pompeii, har bl.a. sin opprinnelse hos Allen & Heath.

Vi kan ikke finne produkter, som matcher ditt valg

Historien bak Allen & Heath

Andy Bereza forlater Allen & Heath i starten av 70-årene for å danne AB Audio, mens Allen & Heath fortsetter med å ekspandere og utvikle deres sortiment innen lydutstyr og miksere. Allen & Heath hører til blant de nytenkende firmaer i en forholdsvis ny bransje, og er et foregangsfirma innen mikserdesign. Bl.a. er Allen & Heath første fabrikant til å montere potmetre og kontakter direkte på inngangskanalens printkort. Allen & Heath utviklet de første modulmikserne, hvor deler av mikseren kunne utskiftes som en enhet. Allen & Heath var første firma til å lage en liten mikser, en 6-inn/2-ut transistorisert mikser kallt MiniMixer, og mikseren Allen & Heath Syncron A var den første til å bruke op-amp (operasjonsforsterker). CMC-mikseren var den første mikseren med en mikroprosessor beregnet for å integrere MIDI-funksjoner med en mikser.

Skallering

Allen & Heath ble i 1991 kjøpt av Harman International, og med Harman i ryggen samt et iherdig fokus på produktutvikling og kvalitet, lykkes det Allen & Heath å tidoble deres aktiviteter over en tiårsperiode. I 2001 kjøper Allen & Heaths ledende medarbeidere ut Harman, og Allen & Heath fortsetter frem til 2008 med å være delvis medarbeidereid, inntil de blir kjøpt ut av D&M Holdings som på det tidspunkt også eier Denon.
Allen & Heath eies i dag av Electra Partners med hovedsete i Penryn, England. Hvor de beskjeftiger omkring 200 personer med utvikling, salg og service av Allen&Heath-miksere og -utstyr.