Tommy Emmanuel på slakk line

Jeg kom over en video på Youtube.com som jeg ikke synes du skal gå glipp av. Det er mulig at du kjenner Tommy Emmanuel fra før, men dette er et litt uvanlig innslag fordi han her velger

  1. å spille med plekter - i motsetning til "fingerstyle" som har gjort ham verdensberømt.
  2. å spille på en akustisk gitar fra Gibson - mot normalt de mer eksklusive modellene fra det australske merket Maton.


Tommy er ikke en fyr jeg normalt spiller på anlegget hjemme når jeg skal støvsuge, men man kan da ikke unngå å la seg beta av hans ferdigheter og generelle musikkalitet, kan man vel?

CGP

Tommy Emmanuel er fra Australia, og han er vill! Du gjør deg selv en stor tjeneste ved rett og slett  å google ham eller søke på navnet hans på youtube.com, hvor du vil oppleve en ekvilibrisme og virtuositet som du ikke trodde mulig. Slik sett er er det likegyldig om du liker sjangeren eller ikke: Mannens evner kan man ikke komme utenom.

Jeg kan for øvrig berike tilværelsen din ved å opplyse om at Tommy Emmanuel i skrivende stund er 63 år gammel og er fra Australia. Han har i tidens løp opptrådt i mange forskjellige sammenhenger, som for eksempel ved å være gitarist for gode gamle Tina Turner. Som barn opptrådte han profesjonelt fra han var omtrent seks år gammel, og Tommy Emmanuels far (som hadde totalt seks barn) så lyset i Tommys og broderen Phils åpenlyse talenter, og tok dem ut av skole for at de i stedet skulle kunne spille musikk på full tid. En stor del av sin barndom bodde Tommy Emmanuel og hele familien derfor i to stasjonsvogner, mens de turnerte Australia rundt og opptrådte inntil myndighetene blandet seg inn og dikterte at barnene skulle gå skole regelmessig...

CGP står for "Certified Guitar Player", som er en slag hedersbevisning som ble utdelt av den avdøde legenden Chet Atkins til fem nøye utvalgte musikere. Det sier en del om Chet Atkins navn og status at han er i stand til å utdele hedersbevisninger, som om han på den måten slo andre musikere til riddere, men alt det med Chet Atkins er en helt annen historie. Kort fortalt betyr "Certified Guitar Player" at Tommy Emmanuel har mer enn vanlig god styring på sitt instrument!

Han har for øvrig ingen musikalsk utdannelse som sådan, og kan ikke noter.

En Gibson til deg?

Du kan for øvrig se vårt utvalg av Gibsons akustiske modeller ved å klikke her. I klippet ser det ut til at han spiller på en J-45 i standardutgaven, som du kan ta en titt på Gibson ved å klikke på bildet av den her nedenfor!