Mens vi venter

Covid 19 raser fremdeles der ute, og hvis du har det akkurat som jeg, så er du ganske lei... Trenger vi ikke alle sammen å komme ut og oppleve verden? Jeg kunne for eksempel ha god bruk for en riktig god konsert – en sånn en hvor man glemmer tid og sted, og bare lever seg inn i musikken.

Selv om vi her hos DanMusikk.no har alt det utstyret som trengs for å skape selve musikken og konserten, så er det likevel grenser for hva vi kan skaffe, og for tiden er selve den levende musikken noe av det som ganske enkelt ikke kan la seg gjøre. Vi er likevel sikre på at våren og sommeren på flere måter bringer lysere tider med seg! I mellomtiden fordriver jeg selv tiden med å se konsert-opptak på Youtube.com, hvor det ligger timevis av underholdning, og med hodetelefoner på kan jeg godt drømme meg vekk og nyte et par timer i selskap med noen av mine yndlingsband, som jeg tidligere har skrevet litt om på disse sidene.

Det er også andre muligheter for å fordrive tiden, og her vil jeg gjerne dele en mini-dokumentar med deg, som Gibson nettopp har utgitt. Denne gangen er vår vert, Mark Agnesi, på besøk på det legendariske klubb- og spillestedet "The Troubadour" i bydelen West Hollywood ved Los Angeles, USA. Se bare her


Det er da en fantastisk historie, ikke sant?! Personlig digger jeg settlisten fra The Red Hot Chili Peppers som henger i lokalene, men det er jo i det hele tatt masse lekkerbiskener å nyte - la du for eksempel merke til de signerte gitarene som henger over baren i begynnelsen av besøket? Jeg skulle gjerne vite hvem sine autografer som henger dér....

Vi snakker om et sted hvor den legendariske komikeren Lenny Bruce har blitt arrestert for å bruke fæle ord på scenen – til og med av en betjent som senere avanserte til å bli politisjef for hele Los Angeles! Og det er også stedet hvor Don Henley og Glenn Frey - grunnleggerne av The Eagles - møtte hverandre i baren - så uten The Troubadour hadde verden sikkert aldri opplevd Hotel California... Hvis du har sett filmen "Rocketman" om Elton John, kjenner du allerede litt til historien om hvordan Elton John, stort sett fra en dag til den neste, ble en gigantisk stjerne etter sine opptredener på The Troubadour i 1970.

... og jeg kunne fortsatt med å ramse opp historier om hva The Troubadour har betydd for musikk og komikk gjennom tidene... Men skulle vi ikke i stedet nyte litt musikk - her er det Foo Fighters som opptrer - selvfølgelig på The Troubadour


Hjemmelekse

The Troubadours historie er lang og mangslungen. Det sier vel en hel del at det er snakk om et spillested hvis historie går helt tilbake til 1957, og at noen av musikk- og komikerhistoriens største navn har utøvd sin kunst på scenen nettopp dér! Du kan lese mere om det i korte trekk på Wikipedia, hvor du finner oppslaget om The Troubadour ved å klikke akkurat her (åpner i nytt vindu).

Nettopp nå kjemper det legendariske spillestedet for sin overlevelse på grunn av pandemien som vi gjennomlever, og du har mulighet for å støtte The Troubadours overlevelse, men dét kan du lese mer om på stedets nettside, som du kan besøke ved å klikke her. Men tillat meg å litt kynisk peke deg i en annen retning, og oppfordre deg til å støtte dine lokale yndlingsartister og spillesteder, som i aller høyeste grad også lider for tiden. Kjøp deg noe merchandise eller lytt i det minste til dine fattige yndlingsmusikere på din strømmingtjeneste. Se deres live-opptredener på Facebook, og doner et par kroner når du får sjansen. Det betyr mye at kunsten og musikken også er her når vi alle sammen slipper ut i friheten igjen!

Hvis du før den tid plutselig skulle befinne deg i West Hollywood, så finner du The Troubadour på 9081 Santa Monica Boulevard i West Hollywood.


... Og nå skal jo ikke alt sammen handle om støvete rockemusikk, så la meg nevne at den 18. september 2019 spillte Billie Eilish på The Troubadour - og hennes bror og partner i låtskrivingen, Phinneas, hadde allerede vært der noen måneder i forveien, nemlig den 28. januar! Og et par år tidligere - nemlig i 2017 - spillte Harry Styles sin amerikanske solodebut på stedet. På en rystet publikummers opptak så det sånn her ut