Piano eller piano

Kjært barn har jo mange navn... Hva kaller du ditt? Og er det noen forskjell på hva du ser for ditt indre øye når du hører ordene "piano", "piano" eller kanskje rett og slett "flygel"?

Uansett hva du foretrekker å kalle ditt strengebaserte tangentinstrument, så har jeg en stor nyhet til deg. For nå kan du nemlig få

Ernst Krause, Berlin

Hvis du aldri har hørt om Ernst Krause, så har jeg en riktig lekkerbisken til deg nå. Ernst Krause, Berlin har nemlig rykket inn på det skandinaviske markedet for kvalitetsinstrumenter, og det er vi her hos DanMusikk.no som har vært så heldige å få lov til å tilby firmaets piano til våre kunder.

Ernst Krause er et av verdens eldste merker, og instrumentene rommer både tradisjon, nyskaping og god, gammeldags håndverksmessig kvalitet! Ernst Krause selv er naturligvis borte for mange år siden, for mannen selv startet fabrikken sin helt tilbake i 1868, da han brukte det meste av året på å bygge sitt første instrument fra verkstedet i Berlin. Det var allerede den gang viktig for Ernst Krause å leve opp til sine ambisjoner om pasjon og kvalitet i design og utforming.

Ernst Krauses pasjon og kvalitet vant gjenklang blant Europas kvalitetsbevisste musikkelskere, for allerede i 1930 hadde man passert 30.000 solgte instrumenter – noe som må sies å være litt av en bedrift, i en tid hvor befolkningens gjennomsnittlige kjøpekraft tross alt må forventes å ha vært begrenset. I dag - mer enn 150 år senere - er merket fremdeles kjennetegnet ved et riktig godt rykte og global anerkjennelse. For eksempel finnes det en historie om den Østeriksk-Ungarske komponisten Franz Listz, som allerede i 1869 prøvde et av firmaets piano og ble overveldet over klangen og den generelle komforten i forhold til datidens konkurrenter.

Man hyller fremdeles den stolte tradisjon for kvalitet hos Ernst Krause, hvor man gjennom tidene har hatt både adelige og statsoverhoder blant sine kunder - heriblant den russiske Tsar-familien, og på slutten av 1800-tallet også den Østeriksk-Ungarske keiser!

Allerede i de tidlige årene, rundt århundreskiftet, ble de ekslusive instrumentene fra Ernst Krause brukt av legendariske komponister og musikere som Bruckner, Johann Strauss og Østerikeren Gustav Mahler, hvis 2. symfoni ble spilt ved den amerikanske presidenten John. F. Kennedys begravelse. Spesielt etter 1930, og i særdeleshet etter 2. verdenskrig, har Ernst Krause gjort seg bemerket på det internasjonale marked for kvalitetsinstrumenter.

Kvalitet og innovasjon

Instrumentbyggerne hos Ernst Krause har ikke tenkt å hvile på laurbærene. Utvikling og kvalitet hos Ernst Krause ledes i dag av Warren Slys, som selv har mange års erfaring, og hvis families erfaringer og tradisjoner innen instrumentbygging strekker seg mer enn 200 år tilbake i tid. Selv har han arbeidet sammen med mektige Steinway, og mange andre av de helt store og sagnomsuste aktører innen konstruksjon, design og vedlikehold av flygler og opprettstående piano, herunder også noen av de store japanske kvalitetsmerkene. I sin tid hos Ernst Krause har Warren Slys allerede uttenkt og innført gjenonmgripende forbedringer av flere av modellene, herunder 121, 123, 125 og 133, hvorav vi akkurat nå har 121-eren på lager. Du finner det opprettstående KC121 ved å klikke akkurat her.

Her kan du se vår nydelige kollega og "tangentekspert", Carsten, som er så glad i Ernst Krause at han mister seg selv fullstendig i opplevelsen, og er nesten umulig å få til å stoppe igjen.


Firmaets grunnlegger, Ernst Krause, formulerte selv firmaets grunnleggende verdier sånn at man hos Ernst Krause alltid fokuserer på å utvikle og forbedre pianoet på måter som ingen andre kan. Krause Piano har et unikt og profesjonelt lag av instrumentbyggere, teknikere, pianostemmere og konsertteknikere - ingeniører med spesiale i musikkinstrumenters struktur og materialer. Hos Krause bestreber man seg samtidig til stadighet på å holde tett kontakt med utøvende musikere, profesjonelle pedagoger og kulturinstitusjoner, for med sikkerhet å kunne leve opp til både nåtidige og fremtidige behov, og forventninger til hva et profesjonelt instrument skal kunne. Krauses håndverk overføres fremdeles fra generasjon til generasjon, med en brennende pasjon for musikken!

Hvis du vil vite mer

Du kan lese mer under de enkelte produktene på vår nettside, hvor du finner Ernst Krause ved å klikke akkurat her!

Har du lyst på å gå i dypden, så ta en titt på Ernst Krauses egen nettside, som du finner i en engelsk utgave ved å klikke her (og lenken åpner naturligvis i et nytt vindu). Hvis du ved et uhell får deg klikket inn på en tysk eller kinesisk side, så husk at du alltid kan klikke på ett av de små flaggene oppe i høyre hjørne, og dermed komme tilbake til en engelskspråklig utgave av nettsiden.

Det er ingen piano fra Ernst Krause, Berlin, i denne lille videoen, men jeg synes allikevel den er fascinerende. Her kan du høre og se forskjellen på noen piano og flygler som ligger ganske langt fra hverandre rent prismessig, og du får også vite, med en liten tekst på skjermen, hvilken bil du vil kunne kjøpe for det samme beløpet. Om ikke annet, så syns jeg at klippet er verdt å bruke tiden på, fordi han spiller fantastisk!


Bonusinfo

HUSK: Hvis pianoet ditt står rett ved siden av vedovnen, så kan enhver se at det er minst én av de to du ikke bruker!

... OOOooogg... Til deg som sitter og tenker over hvor hele herligheten startet, så kan jeg opplyse at det var i Berlin, på adressen S. Admiralstrasse i nr. 18. Her hadde Ernst Krause sitt domisil og fabrikk inntil 1886. Du finner det tidligere hovedkvarteret her, hvis du engang skulle komme forbi