Midtens rike

De fleste har hørt om Kina, som ikke er til å komme utenom i vår moderne verden, hvor "den globale landsbyen" lenge har vært en realitet. Hele verden er heldigvis uløselig forbundet, så vi handler med hverandre på kryss og tvers, akkurat som vi mer eller mindre bevisst utveksler og bytter kulturelle innflytelser på tvers av nasjonaliteter og kontinenter. Derfor skal vi i dag se nærmere på det kinesiske utstyrsmerket "NUX", som etterhvert markerer seg som noe av en maktfaktor når det kommer til lydutstyr.

NUX er selvfølgelig på klassisk asiatisk vis en del av et gigantisk konsern som er spredt over flere adresser, men for overblikkets skyld er det her et kart som viser hvor hovedkontoret ligger i Shenzhen-provinsen i den sørlige delen av Kina - ikke langt fra Hong Kong.

 

 

 

Jeg tror at det er den amerikanske blues-mannen, Keb Mo, som på en for øvrig fet låt synger noe i retning av at hans bil er japansk, hunden mexikansk og maten kinesisk. Rekkefølgen og nasjonalitetene er muligens annerledes i låten enn slik jeg husker dem, men prinsippet er til gjengjeld uomtvistelig: Hele verden henger sammen, og vi bruker og handler med hverandre uten å skjele s mye til opprinnelsesland - og dét gjelder både for mennesker, kultur og varer.

Som du helt sikkert vet, har Kina jordklodens største befolkning på godt over en hel milliard. Kina har kommet langt siden man i den kinesiske oldtiden døpte landet "Midtens rike". Og i dag vil vi her på DanMusikk.no slå et slag for at kinesisk teknologi og kundeservice allerede har nådd et nivå hvor landet hever seg over sitt gamle ry og rykte om massefremstilling og dårlig kvalitet. Alle menneskene i Kina må jo ha noe å spille på, og når kineserne så også gjerne vil handle med oss andre på den andre siden av jorden, skjer dét som alltid er godt for oss (fritids-)musikere: Vi får mer kvalitetsutstyr å velge mellom til stadig bedre priser, og god kundeservice blir en viktig konkurranseparameter i forhold til kundene - oss!

...og når man handler med hele verden, kan man få pakker hjem med kule og spennende skrifttegn, som du kan se av det snapshot jeg her har vært ute på vårt store pallelager og nappet av en pakke, som ganske visst ikke er sendt fra et EU-land... tro hva den inneholder?

NUX-FX

Hvis du ikke kjenner til NUX på forhånd, så har jeg "to raske" til deg her:

  1. Navnet uttales "New X", hvilket ikke virker spesielt innlysende for hverken oss skandinaver eller de fra engelsktalende land.
  2. Du bør snuse litt på NUX' produktlinje, som er ganske overbevisende. Det er masse kule produkter med overbevisende egenskaper og supergod kvalitet.

NUX er en del av det kinesiske konsernet Cherub Technology Co., Ltd. som lager mange forskjellige produkter til oss liker musikk! Selve NUX-delen er stiftet i 2006 med det som formål å lage analoge og digitale produkter til å tilfredsstille musikere innen enhver sjanger og på alle nivåer. Hos NUX nevner man selv både singer-songwriters, hobby-musikere, helgekrigere og kommende stjerner. Det skal være noe for alle!

Og like viktig er det at NUX går inn for utvikling av nye kvalitetsprodukter og etterfølgende kundeservice til brukerne. Ryktene på det store Internettet sier at NUX lever opp til sin målsetning om god og rask kundeservice, slik at kundene ikke etterlates i stikken! Særlig på det digitale område har NUX valgt å satse på en plassering helt i front, og det merker man raskt når man stifter bekjentskap med firmaets produkter.

Hvis du har tid og lyst, vil jeg anbefale deg å ofre noen nysgjerrige klikk på NUX' egen nettside, nuxefx.com, hvor du nok raskt vil kunne merke at NUX er et moderne konsern med sjekk på produktutviklingen og sans for å knytte talentfulle, yngre musikere til sitt merke. NUX har også forbindelse til den kjente side-man og Youtube-fenement Pete Thorn, som har demonstrert flere av firmaets produkter på sine sider på sosiale medier. Se for eksempel med her, hvor Pete Thorn demonstrerer en trådløs øveforsterker med modelling og masse kule egenskaper: NUX' Mighty Air.

 

 

 

Følg med når Pete Thorn skriver på skjermen at lydgjengivelsen kommer fra kameraets mikrofon. Det gjør nemlig en riktig stor forskjell når vi taler om en øveforsterker som ikke er større enn en klase med fem bananer fra supermarkedet. NUX Mighty Air har for øvrig også en lillesøster som Pete Thorn tidligere har anmeldt på sin Youtube-kanal. Det er den økonomisk virkelig oppnåelige modelling-forsterkeren Mighty Lite BT, som du finner ved å klikke akkurat her.

NUX har satt kursen dit hvor man blir oppfattet som et seriøst merke som musikere over hele verden kan regne med, og når man som undertegnet musikkskribent bruker tid på den dypere delen av Internettets diskusjonsfora, som for eksempel alltid aktive TheGearpage.net, vil man kunne konstatere at merket har en voksende, lojal kundeskare, og at NUX’ kundeservice og kvalitet i det hele tatt høster mange rosende ord fra brukerne. Det gjelder selv på et marked som det amerikanske, hvor forbrukerne i høy grad har tradisjon for å foretrekke egne, innenlandske merker som Gibson og Martin Guitars.

Spesielt merkets flaggskip innen multi-effekter og modelling-teknologi, pedalbrettet MG-30 høster rosende ord. Dét kan du se i "eksplosjonsgrafikken" til høyre, og du kan sjekke det nærmere ut ved å klikke på selve bildet, eller ved å lese vår blogg med en demo av brettet. Bloggen finner du en lenke til nedenfor denne artikkelen, eller ved å klikke her. Skulle du få lyst på å anskaffe deg et eksemplar av NUX' MG-30, så finner du det ved å klikke akkurat her eller på bildet av det.

NUX til deg

Er det også en forholdsvis rimelig dings fra NUX til deg? Det kommer selvfølgelig an på hva ditt foretrukne våpen er... hva som kunne friste nettopp deg på hyllene... Tillat oss å gi et par gode bud her, og så kan du jo alltid velge å benytte deg av DanMusikk.no sin fremragende returrett hvis det viser seg at vi skulle ha tatt feil. Men realistisk sett tror jeg at du vil oppdage en helt ny relasjon mellom pris og kvalitet.

Piano fra NUX

NUX lager noen fantastiske el-piano, og deres NPK-10 er ikke til å komme utenom. Du kommer deg videre på en rimelig måte - vi er ikke i tvil om at du vil føle at ditt nye NPK-10 gir deg full valuta for pengene! Skal det være enda villere, så tilbyr NUX også en luksus-modell med modellnummer WP-520 med vektede hammertangenter, 128-toners polyfoni, bluetooth og masse andre kule egenskaper. Sjekk vårt utvalg av tangentinstrumenter fra NUX ved å klikke på bildet av NPK-10 til venstre for denne teksten.

NUX til gitar

Spiller du gitar, så er det verdt å sjekke ut NUX' pedalbrett MG-30 med multi-effekter og modelling, som jeg fikk nevnt ovenfor. Teknologien i MG-30 kan måle seg med noen av de amerikanske merkenes produkter til priser som ligger opp mot det dobbelte av hva du må betale for et eksemplar av MG-30. Vi lar Pete Thorn demonstrere igjen.

 

 

 

Hvis du er ute etter noe som er enda rimeligere, og eventuelt også mer kompakt, så er lillesøster MG-300 en opplagt mulighet. Sånn en herlighet finner du ved å klikke akkurat her. Det er tale om en kompakt modelling-enhet med gode inn-/ut-muligheter, ekspresjonspedal og 24-bit analog/digital konvertering!

...og nå mens vi er i gang med å klikke, så kan jeg anbefale deg å kaste et langt, hardt blikk på NUX' andre produkter, som du finner ved å klikke akkurat her. Det er masse kule ting - herunder en velsignelse av effektpedaler.

NUX-modelling til bass

Alle NUX' gitarprodukter kan i ett eller annet omfang brukes til din el-bass. Særlig de elektroniske multi-effektene egner seg like godt til bass som til gitar. Det gjelder både "flaggskipet" i form av multi-effekt- og modelling-prosessoren MG-30, og for eksempel også de mindre modelling-forsterkerne som serien "Mighty".

Men NUX har selvfølgelig også laget en dedikert bassforsterker, som bærer det respektinngytende navnet NUX Mighty Bass 50BT. Som navnet antyder er forsterkeren utstyrt med Bluetooth, som både kan brukes til å strømme backingtracks og annet godt til forsterkeren, men som også kommer i bruk når du skal ha adgang til de forskjellige modelling-forsterkerne, overdrive og andre effekter som er en del av pakken når du kjøper en Mighty Bass. Du sjekker den ut ved å klikke akkurat her, eller på bildet av den ute til høyre.

Men DanMusikk.no utsteder herved en offisiell advarsel i forbindelse med NUX Mighty Bass 50BT: Den spiller veldig, veldig høyt i forhold til sin størrelse...

Kundeservice hos DanMusikk.no

Hvis du sitter der ute og overveier om NUX har noe til deg, så kan jeg kun oppfordre deg til å slå til med det samme. Hvis det er noe du er i tvil om før, under eller etter at du har kjøpt noe hos oss, sitter våre enormt flinke, hyggelige og glade kolleger klare til å hjelp deg via telefon, chat eller e-mail, så bare slå på tråden!

...og så er det selvfølgelig også verdt å nevne at vi alltid passer på våre kunder og sørger for at du har en riktig god returrett hvis du skulle få behov for å returnere noe til oss.