R.J. Ronquillo

Navnet er ikke ett som flyter lett hen over skandinaviske tungebånd, men du kjenner ham sikkert allerede. Og gjør du det, så vet du jo også godt hvordan det uttales, ikke sant? Hans gitarisme taler jo for øvrig for seg selv, så hvem trenger navn... Han er en av musikkens leiesoldater fra øverste hylle. Han har (inn-)spilt med Stevie Wonder, og så er vel ytterligere forklaring i grunnen ikke nødvendig.

Han har også spilt med Ricky Martin, Santana og Stone Sour, og så er han med i bandet "The Chelsea Smiles", hvor han spiller hard, ærlig rock - og med strøm på! Han kan oppleves på Youtube, hvor han har lastet opp mer innhold enn vi rekker å følge med på, og hvor han gavmildt deler ut av sin viten og sine erfaringer. Mer enn 12 millioner visninger taler sitt tydelige språk, og han er da også en flink formidler som uten omsvøp får formidlet sitt budskap, som er med på å gjøre oss andre til bedre musikere i kraft av R.J.s pedagogiske salgsfremstøt. For selvfølgelig er han ute etter å selge seg selv - men er ikke alle det på sosiale medier (spurte musikkselgeren selv)?

Her er for eksempel en ærlig og grundig samtale om hvordan det er å være profesjonell musiker i disse for vårt land så alvorlige tider. Og selv for oss som må nøye oss med å selge instrumentene, så er det da kult å høre om, og for deg som skal være stjerne på de store scener, så håper jeg at du kan lære noe når du nå velvilig følger med her nedenfor.

 

 

 

Du finner R.J. Ronquillo på Youtube.com ved å klikke her, og ettersom vi ikke er ferdige med denne artikkelen enda, så åpner linken selvfølgelig i et nytt vindu!

Han beskriver først og fremst seg selv som gitarist, men R.J. Ronquillo er også både youtuber og underviser. Ut fra sitt gratis innhold på Youtube vil han også gjerne selge ytterligere materiale og undervisning til hele verden via Skype eller andre former for video-lenker. Strategien med å dele av sin viten på Youtube.com har etterhvert brakt ham opp på 135.000 abonnenter på tjenesten, og hans innhold på siden er strømmet mer enn 12 millioner ganger.

Det er ingen tvil om at R.J. Ronquillo er veldig flink og suksessfull og har en musikalsk historie å fortelle. Derfor har han nå hatt besøk av online-magasinet Premier Guitars’ stjernereporter, John Bollinger. Det har blitt til en hel times nerding om gitarer, forsterkere og utstyr - og hele herligheten kom på nett i begynnelsen av september i år. Den videoen syntes vi her på DanMusikk.no at vi ville dele med vår kunder og lesere, så her får du en grundig rundtur med masse kult gitarprat.

 

 

 

Hvis du gjerne vil se noen av Premier Guitars’ bilder og lese korte tekster om de enkelte instrumenter og forsterkere, så kan du klikke akkurat her og komme til PremierGuitar.com sin side om Bollingers besøk hos R.J. Ronquillo. De bor for øvrig begge i Nashville - USAs "Music City", hvor det står utsultede musikere på alle gatehjørner.

The Chelsea Smiles

Bandet er fra Los Angeles i USA, og har eksistert siden 2004 da det ble startet av Todd Youth, som hadde en fortid i et annet rocka prosjekt, nemlig kjente Danzig. Todd Youth døde dessverre i 2018, men bandet lever så vidt vi vet fremdeles med en ny sanger.

De er likevel ikke spesielt aktive, og har til dato kun utgitt to album, hvorav R.J. Ronquillo kun har hatt sjansen for å være med på det ene - det eponymt navngitte "The Chelsea Smiles", som du kan smake på her nedenfor.

 

 

 

Jeg synes faktisk at det er riktig kult, og det høres ut som et band man gjerne vil oppleve live! Apropos live, så høres det omtrent slik ut når The Chelsea Smiles spiller en klubb-gig.

 

 

 

Det er strøm på instrumentene og motoren drar på alle sylindre!

Vi har en Santana til deg

Hvis du også gjerne vil ha strøm på instrumentene, så skulle du prøve en av de stilige Santana-gitarene vi nylig har fått på lager. Det er gitarer til ethvert behov, og de utviser et fenomenalt godt forhold mellom pris og kvalitet. Og så egner de seg seg helt utrolig godt til å spille både høyt og raskt!

Du finner dem ved å klikke på bildet av den kule Santana Draco Standard i fargen "Dark Black" til høyre for disse linjene. Det er full valuta for pengene, og det gjelder uansett om du foretrekker S-typer, Lesters eller noe helt tredje. Santana har sørget for gjennomarbeidet kvalitet, med komfort og god lyd som du kan være bekjent av å spille inn i studio med, men som også kan tåle det harde scenelivet på landeveien.

Nå da du allikevel er i gang, kan du med fordel ta en titt på Santanas akustiske linje også. Den finner du ved å klikke akkurat her.