Polyphia

Du er tilgitt hvis du aldri har hørt om Polyphia, men det blir jo ikke bandet mindre interessant av. Nå skal du høre...

Polyphia er et progressivt rockeband fra Dallas i staten Texas i USA. Nå kan jo progressiv rock bety litt av hvert, men ifølge Wikipedia er Polyphias stil kjennetegnet ved fengende melodier, matematiske rytmer og funky grooves. Stilen kan angivelig også kalles "math rock", og dermed er stilen lagt: Det er veldig teknisk! Ta en "kikke-lytt" her, hvor de spiller "live" hos Dunlop.


Men selv om musikken er rimelig kompleks, så er de da noen riktig pene gutter, ikke sant?

Et math rock boyband?!

Uansett om du liker sjangeren eller ikke, så kan man ikke ta fra gutta i Polyphia at de er enormt flinke på sine instrumenter!

Nettopp det med at de i motsetning til den generelle oppfatningen om folk som spiller hard og progressiv rock, faktisk er noen riktig pene og velkledde fyrer, har Polyphia selv åpnet litt opp rundt i et intervju med magasinet Guitar World. Gitarist Scott LePage forteller der at det begynner å komme flere kvinnelige konsertgjester til Polyphias konserter, men at det ikke er sånn at de bevisst overveier hva de kan gjøre for å tiltrekke flere kvinnelige fans. Scott sier at det er kult å se at jenter også liker det de lager, fordi bandet ikke bare ønsker å fokusere på å behage den vanlige crowd av gitarnerder - ikke at det er noe i veien med det!

Her er låta "Nasty", som sjangermessig er en underlig kryssing.


Scott LePage uttaler i intervjuet at hvis du ikke kan plassere låta sjangermessig, så har bandets misjon lykkes! Og hvis du synes at musikken noen ganger stikker av gårde i alle retninger, så har du sikkert rett, for guttene hører selv på alle mulige forskjellige sjangere, og er for eksempel gale etter hip-hop, hvor gitarist Timothy Henson særlig nevner Drake, som han selv oppdaget etter tiden på videregående. Før da har begge gitarister digget moderne bluesmusikk og tidlig heavy som Black Sabbath.

Du kan få enda en bit til av Polyphias nyeste utgivelse her nedenfor. Hvis du beslutter deg for selv å undersøke litt rundt bandet, så legg særlig merke til at de utvikler seg mye over tid, og at det nyeste materialet på utgivelsen "New Levels New Devils" bestemt ikke ligner på det litt eldre materialet på "Muse" fra 2015. Her kan du nyte nummeret "G.O.A.T", som avslutter den siste utgivelsen.


Er det ikke bare kult å se en video som så tydelig demonstrerer at en trommeslager ikke lengre "bare" må telle til fire og spille en standard backbeat- eller shuffle-rytme? De er alle veldig flinke, men en virkelig flink og funky trommeslager gjør altså bare ett eller annet med det samlede resultatet!

Øv deg på å spille

Legg merke til intervjuet i starten av videoen ovenfor, hvor én av guttene forteller at de ofte hører spørsmålet om hvordan man blir så flink til å spille på instrumentet sitt. Svaret har faste lesere av disse spaltene hørt før: "Det handler om de timene du legger i det"

Med andre ord, så finnes det ingen erstatning for å øve seg...

Resten er et spørsmål om gode gener og motebevissthet

Hvis du vil vite mer, kan du se Ultimate-Guitars omtale av intervjuet i Guitar World ved å klikke her.