Innsats, effekter og juks?

Du vil gjerne lage spennende videoer på Youtube og få masse følgere. Det samme gjelder naturligvis for din profil på Instagram - for ikke å snakke om Tiktok - hvor du godt kunne ha bruk for noen flere kommentarer på det du lager.

Du er en lysende stjerne foran kamera, og du har mye spennende å si, så innhold har du mye av. Dessverre hjelper det deg ikke, når man hverken kan se eller høre deg ordentlig, og nettopp dér er det du trenger noe som kan hjelpe deg med å skjære igjennom. Men vent nå litt - kanskje er løsningen bare et klikk eller to unna?

Du bestemmer jo selv over din egen innsats, men med riktige virkemidler har du hverken bruk for effekter eller juks. Det skal nemlig ikke spesielt mye til for å tilføre dine opptak litt mer liv og lys. Du må bare vite hvordan...

Lyd og lys

Det er ikke vanskelig - la oss hjelpe deg!

Her skal det nemlig handle om hvordan du enkelt, raskt og rimelig kan lage noen bedre videoer på dine sosiale medier... Som antydet i overskriften, er det to helt avgjørende områder du kan forbedre kvaliteten på, og på den måten nå lengre ut med innholdet ditt ved å få flere likes og delinger. Det handler om lyd og lys, og du vil bli overrasket over hvor profesjonelle opptakene dine blir - selv med ganske små justeringer!

TikTok?!

Det er naturligvis forskjell på hva du trenger - alt etter hvilket medium du gjerne vil optimalisere dine opptak for. Svaret herfra er enklest, raskest og rimeligst hvis det handler om å gi deg best mulige opptak til Tiktok. Det er ikke engang sikkert at du ved det enda, men du trenger et stativ som kan holde telefonen din, samtidig med at du får god belysning på opptakene av deg selv.

Inn på scenen kommer Led-15 fra Record, som er et gulvstativ med innebygd "ring light" og hele tre mobilholdere.... Jeg har selv sett hva en 15-årig jente kan utrette med et sånt stativ, og det er ikke småting som kommer ut av det! Det er så lett å bruke at det er til å le av, og du finner det ved å klikke her, eller på bildet av det ute til venstre, og klikket ditt åpner naturligvis i et nytt vindu. Hvis du fremdeles ikke er overbevist, så følg med her:


...og som en uventet bonus kan stativet holde telefonen din forsvarlig, slik at du ikke lenger trenger å balansere den i vinduskarmer eller hjemmelagde oppsett på mer eller mindre risikable underlag. Jeg kjenner for eksempel ei jente som en stund slepte rundt på en høy gardintrapp, som hun balanserte på gressplener, flisbelegg og alle mulige andre aldeles uegnede underlag i hagen som støtte for telefonen sin. Tro meg: Det ga ikke verdens beste bilder....

Hvis du er litt smart, setter du for øvrig en powerbank fast i én av mobilholderne, for Led-15 lader nemlig strøm via USB, slik at du nå kan du ta opp hvor som helst...

Mikrofoner til Youtube-lyd...

Du kjenner det helt sikkert selv... Lyden betyr altså mye når du ser andres videomateriale på nettet. Vi har kommet dit hvor vi raskt klikker videre til neste video, dersom lyden eller bildet ikke er av god kvalitet, for da gidder vi ganske enkelt ikke å kaste bort tiden vår på det. Det har jeg selv prøvd inntil flere ganger den siste uka - skrapende lyd eller vindstøy får meg til å finne en annen video. For deg betyr det helt konkret at du mister seere hvis du ikke har ordentlig utstyr, og har kontroll på hvordan du bruker det!

Det vil vi også gjerne hjelpe deg med, og løsningen er, nok engang, enklere enn du tror! Det er ingen som gidder å plages for mye med ledninger eller miksing, så det må være lett å bruke. Heldigvis kan man få masse trådløst utstyr som gir både god lyd og bevegelsesfrihet mens du tar opp.

Inn på scenen kommer WM-61 fra konkurransedyktige Record - et sett med en trådløs mikrofonenhet som sender lyden til den medfølgende mottakeren på opptil 70 meters avstand. Signalet er digitalt, slik at det ikke oppstår forvrengning eller annen støy underveis i signalkjeden. Settet er utrolig lett å jobbe med, og pares med én enkelt knapp på enhetene. Du kan justere lydstyrke/gain direkte på mottakerenheten, eller etterfølgende i miksen din. De innebygde batteriene rekker til 8 timers opptak, og lades via USB-C på kun 1,5 time - så er du klar igjen. Og hvis utseendet på opptakene skal være mere diskret, så følger det også med en kragemikrofon som kan kobles til senderen. Du får settet levert i et lekkert transportetui, og du finner hele herligheten ved å klikke på bildet av WM-61 ute til høyre, eller akkurat her....

Er dere flere som skal vlogge sammen, kan dere naturligvis også få et slikt sett trådløse mikrofoner for to personer, men fremdeles med bare én mottaker – slik at det ikke blir mange flere enheter å holde styr på. Bare klikk her, så skal du se!

Hvis du foretrekker de små kragemonterte mikrofonene som i det store utland kalles for "lapel mics", så kan du kaste et blikk på "lillebroren", WM-41, som likevel ikke har oppladbare batterier innebygd. Du finner den pakken ved å klikke akkurat her.

Vlogger-pakken

Hvis det skal være riktig enkelt og kompakt, så skal du se om ikke Records vloggersett VK-37 er noe for deg?

Her er det innebygd lyd, lys og bordholder til din smarttelefon for en skikkelig overkommelig pris. Pakken inneholder blant mye annet 360 graders kulehode, slik at du alltid kan finne helt riktig vinkel til lys og opptaksutstyr - og det følger også med en vindhette til mikrofonen hvis du skal ta opp utendørs under mer vanskelige forhold. Lyssettingen kan justeres fra 0 til 100 prosent, og du kan til og med bestemme fargetemperaturen. Du sikrer deg et eksemplar av pakken ved å klikke her, eller på bildet av dette herlige stykke utstyr til venstre for disse linjene.

VK37 har også en mer spartansk "lillesøster", i form av pakken VK-20, som inneholder det mest nødvendige i en litt enklere form. Til gjengjeld kan du med Record VK-20 komme i gangmed å vlogge for en virkelig imøtekommende pris, og med samme gode kvalitet som med de større pakkene. Du finner "lillesøster" ved å klikke akkurat her!

Nettmøter

Vi bringer en servicebeskjed: Det samme utstyret som kan brukes for å skape innhold på Tiktok, og alt det andre som de unge vil ha, kan også brukes for å forbedre kvaliteten på dine videokonferanser eller nettmøter. All den enkle lyssettingen, og de trådløse mikrofonene med omnidireksjonell lyd, kan også i svært, svært stor grad forbedre kvaliteten på lyd og bilde som du sender ut på nett i andre sammenhenger! Hvis du "bare" ønsker deg en liten forbedring, så kan du starte med å kaste et blikk på vår myggmikrofon, ML-15, som du finner ved å klikke akkurat her. Den er ikke trådløs, men i forhold til den innebygde mikrofonen i datamaskinen eller nettbrettet, vil du straks merke stor forskjell.

Dine kolleger vil bli overrasket over hvor godt du tar deg ut når først du får installert en god lampe på skrivebordet ditt, slik at de kan se deg ordentlig under video-møtene...

Ta for eksempel en titt på den rimelige skrivebordslampa Record LED-14, som kan du se på bildet ute til høyre: Lampen står på sin egen trefot på bordet, og LED-lysringen har en diameter på 11. cm. Den har ledning på hele 190 cm, og på fjernkontrollen kan du velge om lyset skal være kaldt, kjølig eller varmt. Hele herligheten krever kun USB, slik at du kan forsyne den med strøm fra din datamaskin, en powerbank, eller én av de laderne som du allikevel har liggende i huset!

...og selv om du kan, trenger du jo ikke å synge for kollegene dine vel?

Hvis du foretrekker en fastmontert mikrofon på din telefon, iPad eller datamaskin, så skal du følge med her, hvor Michael demonstrerer en CM-22.


Kanskje har jeg ikke verdens beste ører, men jeg synes personlig at den høres helt enormt godt ut! Du finner ditt eget eksemplar ved å klikke akkurat her.