Loading

Furch

Tjekkia har en rik og omfattende instrumentbyggertradisjon som går mange hundre år tilbake, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at murens fall i 1991 førte til en oppblomstring av gründere og instrumentbyggere som, så snart de fikk mulighet til det, igjen begynte å lage musikkinstrumenter i toppkvalitet. En av disse var Frantisek Furch.

6 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

6 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Furch

Furch jobbet i 70-årene som metallarbeider mens han på kvelden supplerte sin inntekt ved å spille musikk. På det tidspunktet var det både besværlig og særdeles dyrt å finne et ordentlig kvalitetsinstrument, så Furch bygde seg sin egen banjo. Og da Furch presenterte denne for sine musikerkollegaer ble de så begeistret for kvaliteten og tonen i instrumentet at de spurte om ikke han kunne bygge en gitar til dem. På det tidspunktet var roundback-gitarer som f.eks. Ovation-gitarer svært etterspurte, så Furch begynte å lage akustiske roundback-gitarer som raskt ble etterspurte og ettertraktede instrumenter i det tjekkiske musikermiljøet. I 1981 går han bak ryggen på det kommunistiske styret og begynner å lage gitarer på fulltid. Fra sitt verksted i garasjen lager Furch gjennom 80-tallet litt over 100 gitarer, så vel som et mindre antall mandoliner. Fløyelsrevolusjonen fører i 1989 til det kommunistiske styres kollaps, og Furch har nå frie hender til å etablere seg som gitarbygger. Furch flytter fra garasjen og leier seg et verksted, samtidig med at han hyrer sin første medarbeider. I 1993 går han vekk fra det roundback-designet som han hittil har basert sitt virke på, og begynner å bygge stålstrengsgitarer med mer tradisjonelle kroppsdesign, herunder dreadnought- og jumbo-modeller.

Furch vokser

Furchs berømmelse spredte seg gradvist til andre land, og etterspørselen etter Furchs gitarer økte så kraftig at Frantisek Furch i 1999 hadde så mange som 25 ansatte. I 2005 etablerer Furch en forsknings- og utviklingsavdeling som får ansvaret for å tenke ut nye design og unike tekniske løsninger. I årenes løp har intensivt forskningsarbeid resultert i adskillige unike teknologier som videre forbedrer Furch-gitarenes design og lyd. Herunder et innovativt kompositt-halsdesign, et nytt lett avstivningsmønster til lokket og en unik UV-finish som reduserer lakktykkelsen og gir gitarene en mer briljant klang.

Furch har i dag over 60 ansatte som årlig bygger over 8000 instrumenter. Furchs gitarer blir i dag solgt over hele verden, bl.a. hos oss hos DanGuitar, hvor vi setter æren i å kunne tilby disse fine gitarene til kundene våre.