Loading

Banjo

Banjo er et strengeinstrument hvor to utgaver aldri er identiske. Du kan få en 4-strengs tenor plektrumbanjo, en 5- og 6-strengs gitar banjo, en 8-strengs mandolin banjo og en 4-strengs ukulele banjo, som er de vanligste modellene. Alle finnes i forskjellige lyd og design, og alle instrumentene stemmes på hver sin spesielle måte. 

Stemning av banjo

En banjo stemmes vanligvis slik:

En 4-strenget tenor banjo: c-g d-a.

En 4-strenget plektrumbanjo: C-G-H-d

En 5-strengs banjo: g-d-g-h-d

En 6-strengs gitar banjo: e-a-d-g-h-e (Den første delen av toneen er den øverste strengen)

Tåkete, eksotisk opprinnelse

Banjoen ble av USAs president Thomas Jefferson kalt det instrumentet som passer slavene da de brakte den med seg fra de afrikanske og arabiske landene. Den gangen var en banjo en uthult kålrot eller gresskar, heldigvis har den gått gjennom en utvikling av sammensetningen til tre eller metall ramme med skinn, som på en tromme, tilsatt en lang hals.

Forskjellige versjoner, forskjellige anledninger

4-strengs versjonen er vanligvis brukt til jazz eller irsk folkemusikk, spilt med plekter, mens 5 - og 6-strengs ofte blir brukt til alt fra klassisk musikk til bluegrass og amerikansk folkemusikk og lignende country musikk, som spilles med fingrene, hvor strengene så å si blir "plukket". En gitar banjo er innstilt som en gitar og brukes på samme måte. Mandolinbanjoen har en kortere hals, men ble aldri ordentlig populær. Ukulelebanjoen har et lignende kort gripebrett.

Et populært instrument

En banjo er ofte i fortiden blitt brukt for å reise rundt i ensembler, og kan bli sett på markedet og ved andre store sammenkomster hvor det var musikk hovedsakelig fra USA. Opp gjennom 1900-tallet økte banjoens popularitet og utvikling av instrumentet akselererte bruksmulighetene til andre forskjellige musikkstiler. Nå, er banjo tilgjengelig i så mange forskjellige versjoner at den kan brukes nesten til enhver smak av musikk.

Vi har den riktige banjo

Våre importerte banjoer, forlater ikke et øye i tørke. Hvis du er på jakt etter en solid banjo med fyldig lyd. Enten du er nybegynner eller mer avansert, kan vi sikkert hjelpe deg med det riktige kjøpet av  banjo. Vi har tilbehør som knapper, bokser, strenger eller instruksjons DVD'er. Du er altså sikret en flott start med banjoen din.

Godt håndverk

På grunn av vår egen import kan vi garantere deg en lav pris på våre banjoer, derfor er også vår kvaliteten fortsatt høy. Robuste og klangfulle banjoer til både barn og voksne. Har du spørsmål om treverk, antall strykere og hvilken banjo type du skal velge, så har vi en høy grad av service som kan hjelpe deg.

Få alt til din banjo

Som tidligere nevnt, har vi også et stort lager av toppkvalitets strenger, solide kasser og polstrede banjo bagger, slik at du får en glede av å være en ekte banjo spiller. Videre har vi også instruksjons DVDer som både introduserer deg til instrumentet og gir deg en følelse for banjoens forskjellige spilleteknikker og stiler.

En sann banjo spiller

Som en sann banjo spiller, er det viktig å ha riktig utstyr. Sammen med en banjo fra vårt brede utvalg, kan vi i tillegg til å anbefale våre strenger og instruksjonsvideo DVDer, også anbefale våre tunere som både kan være montert på banjoen eller kjøpes som kombinert tuner og metronom. Sammen med det forskjellige tilbehøret er din vei banet for å kaste deg ut i banjospillet

Vi gjør mye for deg

Har du bestemt deg for å finne deg en velklingede, robust banjo til vår fortrinnsrett pris, som alle kan takke våre egne import av instrumentene. Vil vi ledsage deg gjennom en trygg handel fra første spørsmål til kjøpet. Hos oss kan vi garantere en god kvalitet uten at det koster for mye, og med våre korte leveringstid, trenger du ikke vente lenge for å få en banjo i hånden.

Vi gir deg den beste service:
Før utsending forberedes alle våre banjoer, halsen og stolen blir justert, og strengene festet.