Loading

Trompet

En trompet er et messingblåsinstrument. Av alle vanlige messingblåsere er trompeten det instrumentet som har høyest tone. Den går høyere enn det franske hornet, trombonen, baritonhornet, euphoniet og tubaen. De fleste trompeter er stemt i Bb, og derfor anbefaler vi også nettopp Bb trompeten til begynnere. I tillegg til den vanlige trompeten har vi også pocket-trompeten – det er en trompet som er veldig liten og dermed har en annen lyd.

Trompeter i god kvalitet til fornuftige priser

Vi importerer selv våre trompeter og kan derfor tilby deg trompetet av høy kvalitet til rimelige priser. Vi selger merkevarene George Hennesey, Chateau og Dimavery. George Hennesey-trompeten er et bra valg for nybegynnere – du får en velspillende trompet til en pris, folk flest har råd til. Om du ønsker en enda bedre trompet, anbefaler vi at du tar en titt på Chateau- eller Dimavery-trompetene.

Vedlikehold av trompeten

Ventilene i en trompet må ofte smøres. Det er en god idé å smøre ventilene hver dag før du begynner å spille. Dette gjøres ved å ta ventilene ut, tørke av den gamle ventiloljen, påføre ventilene et nytt lag ventilolje og legge disse tilbake på plass i ventilhuset. Avhengig av dine behov, bør huset rengjøres hver uke eller hver måned. Du må da ta ut ventilene og ta av bunndekselet, slik at du kan kjøre en klut flere ganger gjennom ventilhuset. Når du er ferdig med å spille på trompeten, er det viktig at du tømmer den for vann og kondens ved å åpne tømmeventilen mens du blåser i hornet, deretter skal bøylene tas ut for at det blir helt tørt.