Rask levering
Returrett til 24/1-2023
MVA og toll er inklusivt når du handler hos oss
Klarinett

Klarinett

Klarinetten tilhører treblåsfamilien, selvom nåtidens klarinett oftest fremstilles av andre materialer. Rent språklig stammer ordet «klarinett» fra italiensk «clarinetto», hvor endelsen -etto antyder, at det er tale om en liten clarino, dvs. en trompet. I klarinettens spede start minnet lyden nemlig mer eller mindre om en trompet. Siden den tid har instrumentet gjennomgått adskillige utviklingsfaser, som i dag gjør det til et veldig allsidig instrument.

Skalmeiens etterkommer

Ifølge ryktene stammer den moderne klarinetten fra skalmeien. Et instrument som ikke mange kjenner til i dag, men som er i familie med blokkfløyten. Rundt 1700-tallet ble den første egentlige klarinetten utviklet i Tyskland. Siden den spilte bedre i mellomleiet, levde skamleien i en periode side om side med klarinetten. På starten av 1800-tallet ble moderne registerklaffer tilføyet klarinetten og gjorde det mulig å spille i mange flere toneleier.

Klarinetten i fokus

Allerede på 1700-tallet var klarinetten et populært instrument. Blant annet Mozart skapte flere verk der klarinetten spiller hovedrollen. Liker du klassisk musikk, er klarinetten et godt valg for deg. Det er ikke sjeldent at klarinetten med sin eksepsjonelle lyd har en fremtredende plass i klassiske komposisjoner.

Et moderne instrument

Foretrekker du jazz, har klarinetten også mye å tilby. I jazzens ungdom hadde klarinetten stor betydning – f.eks i New Orleans – men også senere har klarinetten hatt en viktig plass i store jazzorkestre. Som soloinstrument gjør klarinetten seg også gjeldende. Et godt eksempel er Benny Goodman – en sann klarinettvirtous. Også i det 21. århundrede har klarinetten spilt en stor rolle i musikken.

Et instrument med en flott lyd

Rent spillemessig har klarinetten stor bredde. Noe som gjør det til et populært instrument som appellerer til mange. Det er det blåseinstrumentet, som har det største tonale registeret, fra et lavt registrer – også kallet skalmeie-register – til en klar, lys klang. Klarinetten kan lyde både skrøpelig og kraftig og har en herlig flytende og klar lyd.

Høy kvalitet til en god pris

Enten du er på utkikk etter din første klarinett, eller om du er erfaren klarinettspiller, vil du finne et instrument hos oss med en høy kvalitet til rimelige priser. Uansett hvilket merke du velger, får du et kvalitetsinstrument med en flott lyd.

Kom i gang med din nye klarinett

For å få fullt utbytte av ditt nye instrument, kan du starte med vår undervisnings-DVD, som du kan lese mer om på våre nettsider. Det vil gi deg inspirasjon og støtte, slik at du kan utvikle spillet ditt i ditt eget tempo og dermed få mest mulig utbytte av din nye klarinett.

Riktig tilbehør

I tillegg til instrumenter av høy kvalitet, kan du også finne det riktige utstyr her hos oss. Blant annet har vi stativer i god kvalitet, som kan brukes til både klarinett og sopran-saksofon. I tillegg kan du også få virkelig gode klarinett-fliser. Flisene, som har fått fine resultater i test når det gjelder klang og egalitet, har en svært lav pris og er et av de beste kjøpene du kan gjøre, når du trenger nye blader til din klarinett.

Slå til og komme raskt i gang

Har du blitt sugen på idéen om å uttrykke deg selv som klarinettspiller, eller har du falt for en ny klarinett, som kan gi deg enda mer glede i spillet ditt, handler det bare om å slå til. Vår korte leveringstid betyr at du ikke trenger å vente utålmodigt i lang tid. Du kan nesten komme i gang fra den ene dagen til den andre.

Et populært instrument – med god grunn

Til tross for mange år på baken, er klarinetten fortsatt ett av de mest populære instrumentene. Sammen med saksofonen er klarinetten et instrument du kan få mye glede av, om du bare spiller privat, opptreder for venner eller spiller med andre. Skap din egen flotte lyd uansett hvilken musikksjanger du spiller – dette instrumentet kan alt!