Rask levering
Returrett til 24/1-2023
MVA og toll er inklusivt når du handler hos oss

Althorn

Althornet er saksofonens ekte storesøster, og et althorn er med sin plassering blant de øvrige messingblåserne en viktig del av det moderne symfoniorkesters allsidige klangbilde. Hvis du alltid har drømt om å spille tuba, men ikke har musklene til å bære den, så er althornet løsningen for deg.

Althornet er en messingblåser, men artig nok er althornet i nær familie med saksofonen, som er en treblåser. Hvis du vil vite hvordan det henger sammen, så les med her, hvor DanMusikk.no vil overbevise deg om at et althorn er veien frem.

Lyden av et althorn

De færreste av oss er garvede althornister, så kanskje vi med en gang skal slå fast hvordan et althorn lyder: Et althorn er konstruert til å spille én tone av gangen, og klangen av althornets toner er rund, fyldig og myk. Lyden av et althorn er altså veldig behagelig for det menneskelige øre.

Althorn til deg

Althornet er et messingblåsinstrument. Det betyr at lyden i althornet, til forskjell fra hos treblåserne, kommer fra luftens og vibrasjonenes passasje over en flis i tre. Althornets historie innen musikken er kortere enn m forange andre instrumenter som vi kjenner fra det store orkesteret. Althornet er nemlig oppfunnet av den belgiske instrumentbyggeren Adolphe Sax, som også er mannen bak saksofonen. Althorn kan fås i flere forskjellige utforminger, så husk å være oppmerksom på hva du selv foretrekker når du velger deg et althorn. Et althorn er for øvrig, som så mange andre blåseinstrumenter, et transponerende instrument, og for althornets vedkommende stemmer hornet i Ess-dur, som på våre breddegrader også skrives som Eb.

Hvorfor spille althorn?

Hos DanMusikk.no vil vi våre kunders beste, og vi kan derfor betro deg en liten hemmelighet: Et althorn er ikke et instrument som særlig mange velger å spille på... det betyr på den annen side at det er færre musikere som konkurrerer om plassene blant symponiorkestrenes althorn... det betyr igjen at hvis du er seriøs mht. musikken din, og gjerne vil leve av å spille messingblås i et orkester, så er althornet et virkelig godt bud som kan sikre deg og ditt althorn en av de ettertraktede plassene i de store orkestrene!