Loading

Ukulele

En ukulele kan ved første øyekast se ut som en veldig liten gitar, men dette firelags strengeinstrumentet har dype røtter i musikk fra Hawaii. Ukulelen har nådd en kultstatus blant mange. Den lyse tonen har gjort ukulelen til en viktig del av musikkverdenen.

Portugisisk opprinnelse

 Gjør du likevel en innsats for å prøve å finne ut hvor ukulelen stammer fra, så går legenden om ankomsten av et portugisisk skip lastet med arbeidsfolk i 1879. Lokalbefolkningen i Hawaii tok instrumentet til seg og oppkalte det etter den hawaiiske måte å si 'Hoppende lus' på. Siden det ganske enkelt gjengir hva fingrene gjør på gripebrettet.

Moderne kunnskap

Ukulelen har ikke blitt oppdratt i den store offentlige bevisstheten. Likevel har den, hos noen, fått en slags kultstatus, siden folk som Israel Kamakawiwoole fra Hawaii utbredte bevisstheten om strengeinstrumenter med sine emosjonelle sanger. Amerikanske John King bidro også til å gjøre ukulelen mer populær blant de populære sirkler....

Utbredt bruk

Av samme grunn som ukulelen ikke er et ukjent bekjentskap på den europeiske musikkscenen, har instrumentet gradvis betrodd sopran og konsert rolle i et ensemble. Enten som et tilfelle av østeuropeisk Balkan musikk eller danskpreget inspirasjon fra Kim Larsen, så virker det som ukulelen har kommet for å bli.

Lite instrument, forskjellige uttrykk

Ukulelens distribusjon har ført til at instrumentet kan finnes i mange forskjellige former og farger. For mange er det ansett som noe av en barnebok gitar, men også profesjonelle musikere finner den gunstig på grunn av den klare lyden man får fra nylonstrenger. Mer nylig har instrumentet fått så mye anerkjennelse at det til og med har vært brukt i populære rock og popsanger.

Test vår ukulele

Går du med en spirende ukulelespiller i magen, har vi valgt å inkludere videoer for ukulelen i våre produktbeskrivelser. På denne måten kan du rolig få en følelse av ukulelens kvalitet og lyd som er undersøkt i detalj. Du kan også sjekke ut de små klippene, som presenterer eksempler på spill med plekter og fingre.

Bare å kaste seg ut i det 

Det er ikke mye mas med en ukulele. Når du har får en i hendene, er dens musikalitet lett tilgjengelig for utøvende musikere samt nybegynnere. Du kan velge å spille med fingrene eller investere i et plekter og kanskje en instruksjons-DVD der du kan komme i gang med å være en ekte ukulele-spiller.

Kom i gang

I vårt brede utvalg av ukuleleer med forskjellige former og farger kan du finne akkurat den som passer deg best. Vi kan også anbefale mange av de forskjellige lærebøkene, i tillegg til ytterligere bevegelser i ukulele verdenen.

Vakkert tilbehør

Du bør heller ikke gå glipp av en av de mange tunerene, som vi også har på lager. Alt levert til en god pris, når vår egen import av instrumenter gir en billig pris uten at det spiller på kvaliteten. Vårt lager er fullpakket med de tbeste innenfor ukulele tilbehør.

Bli det nye ukulele ikonet

Du kan fortsatt klarer å være med på bølgen av ukulelens popularitet, hvis du investerer i en av våre vakre, klingende ukuleleer og drar nytte av vårt tilbehør. Så er det en stor hjelp til deg som er på vei til å revolusjonere ukuleleverdenen en gang til. Vi garanterer rask levering og god service som alltid.