Loading

Mikrofon

Her finner du et bredt utvalg av gode mikrofoner til alle formål. Vi har alt av vanlige mikrofoner, trådløse mikrofoner, mygg-mikrofoner, hodebøylemikrofoner og alt mikrofon-tilbehør som mikrofon-kabler, mikrofon-stativer mm. Vårt mikrofonutstyr er av profesjonell kvalitet. Alt vi selger er til en billig pris, enten det er mikrofoner eller tilbehør. Tilkobling av mikrofonen: Du kan koble en mikrofon til nesten alle lydinnganger. Det krever som regel bare de riktige kablene. Ta gjerne kontakt med oss dersom du er usikker på hvilken kabel du skal velge for å koble en mikrofon til ditt musikkanlegg. 

Typer av mikrofoner

En mikrofon er ikke bare en mikrofon. De er svært spesialisert i forhold til hva de er for. En mikrofon utviklet for å sette i eller foran en basstromme usannsynlig å reprodusere en menneskelig stemme som nyansert som en mikrofon designet for studiobruk. Ingen tvil om at du kan få lyd ut av begge løsningene. Den første vil utvilsomt gjenskape stemmen så det er forståelig hvordan den andre er laget for å fange opp detaljer som den lille swish sangeren har ss fordi han har en løs pakning i en hjørnetann. For live bruk, mikrofonen først være robust, må det også ha en karakteristisk slik at den fanger opp det som blir sagt eller sunget den. Den vanligste er cardioid. 


 Med følsomhet konsentrert i den retningen der man vanligvis snakker eller synger, unngår mikrofonen tar for mye irrelevant med slike. overvåking lyd eller lyd i revers. Så er det bare et lite press for å være med. De fleste er ikke vant til å snakke i mikrofonen er dårlig til å holde mikrofonen vertikalt og i nærheten av navlen. Så det er derfor vanskelig å være fornuftig ut av systemet. Selv om mikrofonen inn i stativ og fokus på talerens munn, folk generelt ikke liker å komme tett på mikrofonen, og ofte snakker folk i alle slags retninger andre enn mikrofonen, med sterkt varierende støynivå som resultat. Hva gjør du? Vel, hvis det er en talerstol der mange må snakke i svinger, du bruker to mikrofoner, som ligger henholdsvis litt til høyre og venstre for sentrum. Da speaker snakke litt til høyre og venstre uten merkbar reduksjon av støynivået.

Er det nå en foreleser eller kanskje samtidig viser plakater etc er en trådløs klipp mikrofon eller trådløse hodetelefoner den beste løsningen. Høyttaleren kan snakke løs uten å tenke på mikrofonen. Selvfølgelig må man bare være klar over at det kan være noen klær eller andre til å gni seg mot en myggmikrofon - det lager lyd som gale.

Forskjellen mellom en dynamisk og en kondensator mikrofon

Helt firkantet var tommelfingerregel i mange år at dynamiske mikrofoner brukes for live formål, mens kondensatoren var noe som ble brukt i studiene. Ganske så svart, og det er ikke mer. Dynamiske mikrofoner har alltid vært brukt i stor grad med kondensatormikrofoner i studioene. De siste 15-20 årene har tatt kondensatormikrofoner scener med noen virkelig gode vokalmikrofoner. Dynamiske mikrofoner er generelt mer motstandsdyktig mot det harde livet på veien. Mange band holder en rekke mikrofoner i større eller mindre grad av likhet skrap, men de fortsatt jobber.

Kondensatormikrofoner er litt mer delikat, men de har en oppløsning og forbigående reaksjon på toppen. Dvs. at de er generelt bedre for detaljer. Kondensatormikrofoner er ofte betydelig mer følsomme en dynamiske mikrofoner. De bedre kan oppdage om det synges eller snakket direkte til dem. Det er svært vanskelig å finne en type over den andre. Skal vi endelig generalisere, så dynamiske mikrofoner gjøre det bra i en høyoktan rock band. Kondensatoren vil i andre, representerer tale og instrumenter litt mer tydelig.