Loading

Tenor-ukulele

Ikke alle tror det, men man kan faktisk finne ukuleler av svært høy kvalitet, med massivt lokk og innebygd pickupsystem.

3 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

3 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Tenor-ukulelen er det nest største instrumentet i ukulelefamilien, og har en dypere og mer resonant tone enn dens mindre slektninger. Tenor-ukulelens større kropp gir den en dypere og mer resonant klang, og den større kroppen gjør tenor-ukulelen mer velegnet for montering av mer sofistikerte mikrofonsystemer inne i kroppen. Tenor-ukulelen er derfor utrolig populær blant live-artister. Vance Joy spillte f.eks. på en elektrisk tenor-ukulele på "Riptide"

Hvordan stemmer man en tenor-ukulele?

Hvis du overveier å eksperimentere med forskjellige alternative stemminger, så er en tenor-ukulele et glimrende sted å starte. Tenor-ukulelen stemmes normalt i C-G-E-A. Det er likevel ikke uvanlig å se tenor-ukuleler bli stemt på mange forskjellige måter. Mange bruker gitar/barytonukulele-stemming (D-G-B-E) mens G, C, E og A med henholdsvis lav G eller høy G har blitt mer og mer populært.

Kjøp Tenor-Ukulele

Hos DanMusikk er vi spesialister i tenor-ukuleler. Vi har gitt råd om ukuleler i 2 tiår, og solgt dusinvis av forskjellige modeller og masse tilbehør til den nystartede eller øvede ukulelespilleren. Uansett om du er begynner som ønsker å starte opp for moro skyld, eller en viderekommen som trenger en tenorukulele til deg selv eller til en elev, så kan vi hos DanMusikk.no hjelpe deg videre.