Loading

Markbass

Markbass er primært kjent for deres lettvekts-bassforsterkere og -høyttalerkabinett. Markbass’ grunnlegger, Marco De Virgiliis, har pussig nok saksofon som sitt hovedinstrument, men fusker også litt i faget med å spille el-bass. Marco har en bakgrunn i elektronikkteknikk, og jobbet innen telekommunikasjon samtidig med at han utviklet sine bassforsterkere. En av Marcos bekjente ble imponert over lyden i Marcos bassforsterker, og spurte om han kunne kjøpe den. Og det ble starten på Markbass.

6 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

6 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Markbass historien

Etter å ha jobbet med å raffinere og forbedre sine bassforsterkere i flere år, inngikk Marco på 90-tallet et partnerskap med Ernie Ball, og de skapte i fellesskap en 500-watts bassforsterkertopp med 2 X 10”- og 2 X 12”-kabinett som ble solgt under navnet Audiophile. Forsterkeren ble vel mottatt, men samarbeidet sluttet raskt og Ernie Ball solgte de resterende forsterkerne til spotpriser. Det var i denne perioden at De Virgiliis pionerte bruken av neodymium-høyttalere til basskabinetter. Etter enda et par år med utvikling og forbedring, besluttet De Virgiliis i 2001 at det nå var tiden for å lansere Markbass. I løpet av de første 10 årene blir Markbass en stor suksess, og mottar en lang rekke utmerkelser fra f.eks Guitar and Bass: Best bass amp of 2005, Bass Player magazine i 2008 og 2009: Editor‘s Award og Reader's Choice Award.
Markbass’ bassforsterkere og basskabinett hører i dag til en liten, eksklusiv gruppe som lager bassforsterkere og kabinett i toppkvalitet. Med hovedsete i Pescara i Italia arbeider Marco og hans kollegaer med å utvikle og bygge bassforsterkere som tiltaler bassister på alle nivå. Uansett om det er til store stadion-scener, til øvingsrommet eller til musikkrommet i grunnskolen – så har Markbass en bassforsterker som passer.