Rask levering
30 dagers returrett
MVA og toll er inklusivt når du handler hos oss

Roland

Når det dreier seg om elektronikk og musikkinstrumenter er det ingen som har satt et så stort avtrykk på musikkbransjen som Roland. Roland ble grunnlagt i 1972 og allerede i løpet av de første årene tenker de ut en stor mengde musikkutstyr som flyttet grensene for hva som var mulig.
Rolands ambisjon om å bygge det ultimate el-piano starter allerede i 1973. På det tidspunktet finnes simpelthen ikke den teknologien som ligger bak et el-piano, og Roland er derfor nødt til å finne opp el-pianoet helt fra grunnen av. Roland EP-10 blir det første rent elektroniske el-piano, og allerede i 1974 lanserer Roland verdens første anslagsfølsomme og 100% elektroniske el-piano, EP-30. Verdens første opprettstående el-piano til hjemmebruk blir utviklet og lansert av Roland i 1975, og det blir starten på Rolands HP-serie av el-piano. Det første HP-pianoet har hammer-action-klaviatur, tre kabinett og 2 pedaler som er integrert i kabinettet. Roland forbedrer HP-pianoet opp gjennom 70-tallet, og i 1981 lanseres en kompakt versjon, og i 1983 lanseres verdens første el-piano med MIDI, HP-400.
1986 blir et avgjørende år for Roland-pianoets utvikling. På tross av de store fremskrittene som Roland hadde oppnådd, var det stadig vanskelig å produsere et el-piano som hadde en realistisk pianolyd. Med RD-1000-pianoet overvinner Roland imidlertid en rekke av de utfordringene som datidens produsenter av el-piano måtte kjempe med. RD-1000 er bygd på Structured Adaptive Synthesis (SAS) hvor klaviaturet deles opp i 30 soner, hvor hver sone har sin egen individuelle klang basert på tonehøyde, briljans og harmoniske innhold. RD-1000 blir et stort fremskritt for elpiano-realisme, og allerede i 1987 ser vi de første HP-pianoene som er bygd på SAS-teknologi.

0 vare(r)