Rask levering
Returrett til 24/1-2023
MVA og toll er inklusivt når du handler hos oss

MIDI-kabler

Siden MIDI ble oppfunnet i 1982, har MIDI gått hen og blitt en allment akseptert kommunikasjonsprotokoll for musikkinstrument og ekstern maskinvare. MIDI-kabler kan i dag brukes til å styre synthesizere, trommemaskiner, programvareinstrumenter i lydprogram (DAW), belysning, studioautomatisering og mye mer. Mulighetene er bokstavelig talt uendelige.

4 vare(r)

En kort historie om MIDI og MIDI-kabler

MIDI (Musical Instrument Digital Interface) er en kommunikasjonsprotokoll som ble utviklet for å standardisere pluggene på synthesizere og annet studioutstyr. Før oppfinnelsen av MIDI brukte hver produsent sin egen type plugg og protokoller, hvilket gjorde det umulig for musikere å få utstyr fra forskjellige produsenter til å kommunisere med hverandre. MIDI ble oppfunnet for å takle dette problemet.

En MIDI-utrustet enhet registrerer alle data fra ditt instrumentspill, og sender dem ut av sin MIDI-port. Signalet passerer gjennom MIDI-kabelen og inn i en annen MIDI-enhet. Da den andre enheten kjenner MIDI-språket, kan den gjenskape data og gjengi dem på et annet instrument. Dette gir deg mulighet til f.eks. å kjøre den samme keyboard-delen gjennom flere synthesizere på samme tid.