Rask levering
Returrett til 24/1-2023
MVA og toll er inklusivt når du handler hos oss

Phono-kabel

I denne kategorien finner du våre phono-kabler. Så er du interessert i en phono kabel, så har du kommet til rett sted. Vi har phono-kabler i ulike lengder og med ulike kontakter. Vi import selv våre phono-kabler, og kan derfor tilby deg en phono kabel i en virkelig god kvalitet for en unik rimelig pris.

15 vare(r)

Hos DanMusikk.no kan du finne din nye phono-kabel. Våre phono-kabler (også kallt RCA-plugg) kan fås i alle lengder, og det er alltid nye phono-kabler på hyllene så du kan få lyd til og fra din forsterker.

Hva er en phonokabel?

En phono-kabel kan også kalles en RCA-kabel - phonokabelen er nemlig oppkalt etter den organisasjonen som standardiserte phono-kabelen allerede i 1930-årene - Radio Corporation of America. Phono-kabelen ble standardkoblingen for overføring av lyd mellom enheter som platespillere og TV til forsterkere allerede før 1937, i kraft av den amerikanske bransjeforeningens innsats på området, og phono-kabelen var født. I dag bruker vi fremdeles phono-kabler til overføring av lyd mellom mange av de enhetene vi bruker, både i våre stereo-anlegg eller til å koble opp platespillere med. Phono-kabler brukes nok hovedsakelig til platespillere, da dette er det typiske formålet for phonokabler.

Rimelig phono-kabel

Hos DanMusikk.no har vi kompetente innkjøpere som kjøper inn for våre kunder - direkte hos fabrikantene av phono-kabler. På den måten kan vi tilby deg de rimeligste phono-kablene direkte fra fabrikantene til rimeligere priser enn våre konkurrenter.

Phono-kabel til video?

Det finnes faktisk phono-kabler som kan overføre video. Men video-phonokabler er sjeldne i dag da vi har masse digitale alternativer, og dét er grunnen til at phono-kabler i dag mest brukes til platespillere, hvor vi gjerne vil ha den varme, analoge lyden som phono-kablene også kan bidra til - eller som phono-kabler i hvert fall ikke fjerner eller reduserer.