Rask levering
Returrett til 24/1-2023
MVA og toll er inklusivt når du handler hos oss

Ørepropper

Musikkelskere elsker ikke bare musikk, men ofte også høy musikk. Det er en måte å få den totale lydopplevelsen av musikken – enten det handler om klassisk musikk eller rock. Men høy musikk kan ha negative konsekvenser for hørselen. Derfor anbefaler vi at du beskytter hørselen din med et par ørepropper.

10 vare(r)

Susingen som aldri forsvinner

For mange år siden, begynte leger rundt om i verden å vende oppmerksomheten mot det stadig mer utbredte tinnitus. Skremmende mange lider i en eller annen grad av tinnitus, og høy musikk er en av faktorene, som kan utløse lidelsen. Den konstante susing i ørene er en stor ulempe, så det er ikke dumt å ta sine forholdsregler.

Andre hørselsskader

Tinnitus er trolig den mest kjente konsekvens av høy musikk, men det finnes en rekke andre hørselsskader, som ørepropper kan forebygge. Andre skader som hyperacusis (overfølsomhet for lyder), diplacusis (dobbelthørsel) og distortion (forvrengning av lyden). Det er mange gode grunner til å kjøpe et par øreplugger.

Ha tålmodighet med tilvenningen

Ørepropper for musikk skal oppnå at lyden ikke blir så høy at den forårsaker skade, mens musikken fortsatt høres bra ut. Hvis proppene demper de høye frekvensene for mye, høres musikken mer ullen ut. Det føre til at du blir fristet til å droppe øreproppene. Ørepropper fører til en endring i lyden, som man må venne seg til. Det kan være litt vanskelig i starten, men til slutt blir man vant med det.

Mange glemmer å ta vare på hørselen sin

Studier viser at relativt få musikere beskytter hørselen nok – med den uheldige konsekvensen, at de får skadet hørselen. Mange angrer på, at de ikke har gjort mere for å forhindre skader, som følger dem resten av livet. Tinnitus og hyperakusis (overfølsomhet for lyder) er sjenerende følgesvenner å leve med, når man liker å spille musikk.

Tenk på det før det er for sent

Ta dine forholdsregler og ta vare på hørelsen din nå. Har du først fått en hørselsskade, må du lære å leve med det, for det vil aldri forsvinne. Forebygging er den beste måten å opprettholde en god hørsel hele livet og ørepluggen er svaret.

Pass deg for høy musikk!

Liker du å gå på konserter med en kraftig lyd, eller bor du i områder, der det spilles høy musikk, vil du sette pris på et par ørepropper for å hindre skade på hørselen. Du kan hos Danmusikk få super-billige ørepropper, som vil være en god beskyttelse for ørene. For ganske få kroner kan du unngå hørselsskader.

For musikeren

Spiller du trommer er det viktig å ta vare på hørelsen din. Som musiker er det en særlig utfordring å velge ørepropper, fordi det er så viktig å dempe lydbildet ensartet, uten at alle detaljene i musikken går tapt. 

Super-bra priser

Hos oss kan du få både helt enkle ørepropper for generell bruk, for å beskytte hørelsen, og mer avansert ørepropper til deg som spiller musikk selv og som trenger å kunne høre alle detaljene i musikken. Begge typer fås til meget konkurransedyktige priser.

Vi har mye mer tilbehør

Ørepropper er bare ett eksempel på alt tilbehøret, du kan få hos oss. Ta en tur på hjemmesiden og se de mange gode kjøp du kan velge mellom – ikke bare for trommespilleren, men for alle for hvem musikk er et must!