Loading

Behringer

Uli Behringers interesse for musikk og teknikk startet i svært tidlig alder. Som 16-åring bygde han sin første synthesizer (UB-1), og hans interesse førte til å han ble tatt opp på Robert-Schumann-konservatoriet i Düsseldorf hvor han studerte klassisk piano og lydteknikk. Som studerende på konservatoriet følte Uli Behringer seg begrenset av konservatoriets utvalg av utstyr, så han begynte simpelthen å bygge sitt eget. Hans medstuderende spurte også etter utstyr fra ham, og snart mottok han flere henvendelser enn han kunne klare selv, hvilket førte til at han grunnla Behringer i 1989. I den første tiden fokuserte Behringer på studio-lydprosessorer som støyreduksjonssystemer og kompressorer, men produktlinjen omfattet snart gitarforsterkere, PA-forsterkere og høyttalere, miksere, gitarpedaler, lydkort, mikrofoner, digitale pianoer, gitarer og belysningsutstyr.

1 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

1 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Behringers produksjon

Behringers produkter ble den gang bygd i Willich i Tyskland, mens mange av de enkelte komponentene ble hentet inn fra Kina. I 1990 flyttet Behringer produksjonen fra Tyskland til Kina for å senke produksjonskostnadene, og slik gjøre Behringers produkter rimeligere og mer konkurransedyktige. I første omgang benyttet Behringer seg av underleverandører, men i 1997 flyttet Uli Behringer til Hongkong for å føre bedre tilsyn med produksjonskvaliteten.

Behringers enorme suksess gir i 2002 Behringer mulighet for å starte sin egen fabrikk i Kina, beliggende i Zhongshan i Guangdong-provinsen. Behringer City består av åtte bygninger som produserer elektronikk, høyttalere, gitarer og digitale pianoer. Behringer City produserer mer enn 2,5 millioner Behringer-produkter i året, herunder hele 600.000 miksere.

I 2009 innlemmes Midas og Klark Teknik i Behringer-konsernet, og de etterfølges av Lab Gruppen, Lake, Tannoy, Turbosound, TC Electronic, TC Helicon og Auratone. Familien samles senere i MusicTribe som i dag fungerer som det overordnede moderselskap.